Další znásilnění z Rakouska. Obyvatelé z malého městečka, kde je azylové centrum, žijí ve strachu

14.12.2017 7:11

Znásilnění a obtěžování žen migranty z Blízkého východu a Afriky se v západoevropských zemí zdaleka netýká jen velkých měst. Aktuálně policie vyšetřuje případ sexuálního zneužití v malé rakouské obci.

Další znásilnění z Rakouska. Obyvatelé z malého městečka, kde je azylové centrum, žijí ve strachu
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Stany si uprchlíci rozestavili hned na několika ulicích. Tábory migrantů ze Středního východu a z Afriky vyrostly odděleně

Hadersdorf am Kamp má něco málo přes dva tisíce obyvatel a leží asi devět kilometrů od okresního města Kremže. Až do letošního druhého prosince šlo o „ospalé“ městečko, kde život jeho obyvatel pokračují stále stejným tempem a neděje se zde nic, co by probudilo zájem celostátních médií. Onoho druhého prosince se však vše změnilo. Nejmenovaná čtyřicetiletá žena zde byla napadena cizincem a znásilněna ve svém vlastním bytě.

Ženy se právě vracela z vánočních trhů, které se každoročně konají v centru městečka. Když odemykala svůj byt, zezadu k ní přiskočil neznámý muž, zatlačil ji násilím do bytu a tam ji brutálně znásilnil. Vedle psychického trauma utrpěla žena celou řadu podlitin a mimo jiné také zlomený nos. Bezprostředně po incidentu kontaktovala svoji přítelkyni, která se o ni v dalších hodinách starala. Policii obě zavolali až druhý den.

Popis pachatele hovoří za vše a je zřejmé, že nešlo o rodilého Rakušana. Muž je ve věku mezi třiceti až čtyřiceti lety, je štíhlý, s krátkými černými vlasy a hovoří s cizím akcentem. Policie případ stále intenzivně vyšetřuje a jak uvádí lokální dolnorakouský server pro oblast Kremže NÖN.at, mimo jiné jsou také prováděny testy DNA a otisky prstů. Jednou z verzí vyšetřování je, že trestný čin spáchal jeden z migrantů, kteří jsou ubytováni ve zdejším azylovém centru.

Tomu by ostatně odpovídal popis pachatele. Ačkoli od události uplynulo již čtrnáct dní, vyšetřovatelům se stále nepodařilo násilníka zadržet. A jak dodává zmiňovaný internetový server, městečkem obchází strach, aby se mezitím něco podobného neopakovalo. Byť zde již poměrně dlouhou dobou funguje azylové centrum, až doposud nebylo žádné znásilnění či obtěžování žen hlášeno.

Samotní vyšetřovatelé zatím nechtějí k případu podávat bližší informace a odvolávají se na obvyklou frázi, že by zveřejnění dalších podrobností mohlo ohrozit celé vyšetřování. Jednou z překážek je, že si incidentu údajně nepovšiml niko ze sousedů a policie tak doposud neobdržela žádné další svědectví. „V prvních dnech od události ani nebylo místními obyvateli zaznamenáno, že by zde probíhala nějaká rozsáhlejší policejní operace,“ hlásí skepticky server.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

8:20 Fiala to musí říct první... Úniky z tajných služeb vybraným novinářkám? „Kauza“ Bystroň. Generál varuje

Není dobré, pokud tajné služby používají média k „únikům“ ze svých dokumentů, varuje generál a bezpe…