David Rath se vyjádřil k armádnímu konvoji USA

24.03.2015 9:24

Bývalý středočeský hejtman David Rath se přiklonil na stranu odpůrců průjezdu konvoje americké armády přes české území. Na svém facebookovém profilu totiž vyjádřil podporu advokátovi Jiřímu Vyvadilovi, který vede jednu ze skupin odpůrců konvoje. Přesto má ale vůči Vyvadilovým aktivitám určité výhrady.

David Rath se vyjádřil k armádnímu konvoji USA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékař David Rath

„Podporuji aktivitu Jiřího Vyvadila a jeho skupiny, ale obávám se, že takto amatérsky a nekonzistentně skutečný odpor vést nelze,“ napsal Rath na sociální síti. Přesto jeho akci, která je namířená proti průjezdu amerického vojenského konvoje Českou republikou, přeje úspěch a doufá, že se Vyvadil z „počátečních přešlapů“ poučí a že jej budou následovat další.

Jiří Vyvadil kromě toho, že vede občanské sdružení Přátelé Ruska, je také neformálním vůdcem facebookové diskusní skupiny Neprojdou, která nejenže je namířena proti průjezdu amerických vojáků českým územím, ale rovněž požaduje vystoupení naší země z NATO.

Celé znění příspěvku Davida Ratha na jeho facebookovém profilu:

Příjemné jarní odpoledne, přátelé. Stejně jako vy, i já jsem v médiích zachytil aféru okolo plánovaného průjezdu amerického konvoje Českou republikou a souvisejícího víkendového dění na Facebooku. Podporuji aktivitu Jiří Vyvadil a jeho skupiny, ale obávám se, že takto amatérsky a nekonzistentně skutečný odpor vést nelze. Přesto přeji akci úspěch a doufám, že se z počátečních přešlapů kolega Vyvadil poučí a rázně udá směr hodný následování.


 


 


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…