Dávky půjdou vybírat i bez sockarty, ustoupila vláda

14.12.2012 10:07

Lidé budou moci přebírat dávky od státu i bez sociální karty. Páteční mimořádné zasedání vlády schválilo návrh ministryně práce a sociálních věcí Ludmily Müllerové, aby změna zákona byla schválena příští týden v režimu legislativní nouze.

Dávky půjdou vybírat i bez sockarty, ustoupila vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Novela zákona o zaměstnanosti umožní od ledna výplatu podpory v nezaměstnanosti dosavadním způsobem, pokud nezaměstnaný sKartu nemá. Novelizován má podle serveru Novinky.cz být rovněž zákon o sociálně právní ochraně dětí, kde bude provedena stejná úprava ve vztahu k dávkám pěstounské péče.

Podle původního návrhu si lidé měli přebírat dávky výhradně prostřednictvím sKarty z bankomatů. Objevila se však razantní veřejná kritika a vláda od tohoto záměru nakonec ustoupila. I sám premiér Petr Nečas hájil dobrovolné užívání karet. K dosažení dohody však musela být změněna smlouva s Českou spořitelnou, která systém sociálních karet provozuje.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

21:13 „Nesouhlasím s politikou vlády“. Slovenský atentátník na policejním videu

Útočník na premiéra Roberta Fica Juraj Cintula z Levic na krátkém videu, které zřejmě vzniklo po zat…