Deb*l, na pěst! Ministr Vojtěch pod palbou jako nikdy, za koronavirus. Ohrožen prý i Babiš

05.03.2020 6:47

V Česku je již osm potvrzených případů nákazy koronavirem. V souvislosti s případem ženy z Prahy se však otevřela diskuze o tom, jak správně postupovat v případě podezření na onemocnění. Žena totiž navštívila soukromou laboratoř, aby se nechala otestovat, což se nelíbilo ministru zdravotnictví Adamu Vojtěchovi (ANO). Následovaly reakce na sociálních sítích.

Deb*l, na pěst! Ministr Vojtěch pod palbou jako nikdy, za koronavirus. Ohrožen prý i Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

„Já jsem se zařekla, že ten slavný virus jako takový glosovat nebudu, kdyby trakaře padaly, protože v té současné iracionalitě si polovina lidí sedí na mozku, ale tohle se fakt nedá... Žena má podezření, že je nakažená. Volá státním orgánům, ty ji pošlou do háje. Tak si sama za vlastní peníze zaplatí v soukromé laborce test, a ejhle, je pozitivní. A ministr zdravotnictví prohlásí: ‚Soukromé kliniky testy sice mohou provádět, ale nelíbí se mi to. Budeme řešit, zda se to nedá omezit...‘ WTF??!! Takže stát selže na plné čáře, a aby se na to nepřišlo, aby nemocní klienti neměli možnost diagnostikování, tak se soukromému zdravotnickému sektoru zakáže dělat jeho zdravotnický byznys pro nemocné!? To je jediné, co stát umí: Rozpínat se, regulovat, přikazovat a maskovat, že to nezvládá,“ rozčílila se ekonomka Markéta Šichtařová. „A pak se někdo diví, že když něco potřebuju ve zdravotnictví, chodím zásadně jen do soukromých laboratoří za vlastní peníze, protože státu nedůvěřuju? Pusťte do toho trh, ten jediný to umí vyřešit,“ dodala.

Anketa

Je Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

77%
19%
hlasovalo: 19414 lidí

„Takže – paní šla s příznaky nákazy po dovolené v Itálii na testy. Státní zdravotníci ji poslali do háje. Paní šla k soukromníkům, kteří zjistili virus. A ministr zdravotnictví je uražený, protože šla k soukromníkům místo toho, aby to prskala na další a další? No to si dělá...“ ozvala se následně analytička Irena Ryšánková. Dodala k tomu také to, že jestli někdo prohraje Andreji Babišovi (ANO) volby, bude to právě ministr zdravotnictví.

Slova ministra rozčílila i analytika Štěpána Kotrbu. „Co to ministr Adam Vojtěch žvaní? Akreditovaná laboratoř krajské hygieny poslala ženu do prdele, ta si zaplatila test v soukromé laboratoři (pozitivní) a ministr pyskuje, že to není fér???? To je na pěst, ministře,“ uvedl Kotrba.

„Ministr zdravotnictví je debil,“ napsal pak ekonomický publicista Mirek Motejlek. 

„Není možné, aby se každý testoval, jak uzná za vhodné – ne, to není výrok Miloše Jakeše ani Kim Čong Una. Toto prohlásil náš ministr zdravotnictví dnes, tj. 4. 3. 2020. Furt to není na demisi?!“ zeptal se také advokát Tomáš Tyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…