Dějinný zlom! Ponořen do odpudivé stoky! Včera šéfredaktor pochválil Zemana... A už letí slina od Erika Taberyho

05.08.2015 7:35

Šéfredaktor Respektu Erik Tabery se zostra pustil do svého kolegy z novinářské branže – Jaroslava Plesla. Vadí mu, že se šéfredaktor MF Dnes zastává Martina Konvičky, který prý otevřeně slibuje koncentrační tábory a smrt oponentů. „Plesl ponořil svůj list do odpudivé stoky,“ je zhnusen Tabery.

Dějinný zlom! Ponořen do odpudivé stoky! Včera šéfredaktor pochválil Zemana... A už letí slina od Erika Taberyho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Tabery

Tabery v komentáři, který zveřejnil na internetovém portálu časopisu Respekt, reaguje na komentář šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla, jenž vyšel včera na stránkách téhož deníku. Plesl se v něm zastává prezidenta Miloše Zemana, který dle něj zachraňuje náš systém, neboť se prý rozhodl fungovat jako hráz proti rizikovým politickým nováčkům jako je šéf protiislámské iniciativy Martin Konvička.

Co napsal Jaroslav Plesl? Podívejte se ZDE

Ten prý nicméně dle Plesla popsal správně a jako jeden z prvních, že nastanou problémy s uprchlíky. „Ve společnosti ‚lepších lidí‘ je kvůli těmto názorům Martin Konvička persona non grata – islamofob, rasista, fašista, nácek, Hitler. Vyberte si nálepku, jakou chcete, dejte ji Konvičkovi na čelo a odkopněte ho na okraj společnosti, protože říká věci, které tu slyšet nechceme,“ napsal Plesl ve svém komentáři.

Podle Taberyho se šéfredaktor MF Dnes snaží těžit ze strachu Čechů z běženců a zachránit tak dle něj umírající noviny. „To je dějinný zlom. Šéfredaktor nejčtenějšího seriózního listu se zastává a v některých ohledech dokonce chválí člověka, který otevřeně slibuje koncentrační tábory a smrt oponentů. Jaroslav Plesl to navíc dělá naprosto manipulativním způsobem. Snaží se vzbudit dojem, že je tu jedna skupina lidí, kteří jsou slepí a tvrdí, že není nic lepšího na světě, než příchod uprchlíků. Ti prý nevidí žádné potenciální problémy. Pak tu je skupina druhá a v jejím čele jsou podle Plesla dva vizionáři, Konvička a Miloš Zeman, kteří problémy chytře předvídali. Slušná agitka,“ říká Tabery.

Odpudivá stoka

Situace je ale dle něj naprosto odlišná. I největší zastánci uprchlíků prý říkají, že s nimi přicházejí i velké problémy. Od Konvičky, Zemana a Plesla se ale údajně liší tím, že nechtějí na strachu z uprchlíků vydělávat. Polemizují s obavami, které vychází z neznalosti či odporu k jinakosti, ale především tvrdí, že je zkrátka nutné snažit se pomoci lidem v nouzi.

„Ano, doba je pro tisk těžká. Všichni se s tím potýkáme. Nicméně lidé v médiích by neměli zapomínat na svou primární roli a tou je věcně informovat a nešířit ve společnosti paniku. Většina si to naštěstí evidentně uvědomuje, Plesl ponořil svůj list do odpudivé stoky,“ nelíbí se šéfredaktorovi časopisu Respekt.

Celý komentář k přečtení ZDE

reklama

autor: luš

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…