Děkujeme, pane Babiši, napsal na síť známý zpěvák. A pak se rozčiloval, že nejde o agitaci

11.08.2014 21:37

Do senátních a komunálních voleb zbývají dva měsíce a strany postupně rozjíždějí své kampaně. Mezitím se předseda hnutí ANO Andrej Babiš objevil na Konopišti na víkendovém festivalu kapely Kryštof. Ta mu poděkovala na svém profilu na sociální síti Facebook, což vyvolalo bouřlivé reakce fanoušků.

Děkujeme, pane Babiši, napsal na síť známý zpěvák. A pak se rozčiloval, že nejde o agitaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Jsem rád, že přijel a byl nadšený a to tak, že chce přijet zase. Nikos ho musel přemlouvat, aby neplatil za jeho pitu a `caciky`, Ondrovi málem zaplatil za Ostravar 2x :-))) I díky němu Kempy existují, takže velký dík, pane Babiš... A teď si mě rýpalové `sežerte` :-)))))“ napsal na profil kapely Kryštof její frontman Richard Krajčo a připojil i fotografii s Andrejem Babišem.

Příspěvek ale rozpoutal bouřlivé reakce. „Prosím bez té politické agitace, Richarde,“ napsala pod příspěvek například Štěpánka Martanová, redaktorka České televize. „A kde ji čtete prosím?“ dostalo se jí odpovědi od frontmana.

Na festival totiž finančně přispívá firma Agrofert, stejně jako například na červencové Colours of Ostrava. Babiš v minulosti sponzoroval kapele Kryštof i turné a Krajčo sedí v redakční radě Babišova deníku MF Dnes.

„Mezi řádky, prosím. Už to, že ho takhle fotíte a nadšeně o něm píšete na FB, je (ať chcete, nebo ne) politickou propagací pana Babiše. To, že je politik, od člověka na jeho pozici nejde `odpárat`. (Nechce se mi věřit, že jste tak naivní, abyste to sami nevnímali.) Nemyslím to zle, neberte to, prosím, jako útok. Ale tenhle `akord` mi také neladil,“ napsal další ze čtenářů.

Někteří fanoušci, kterých má facebooková stránka kapely více než 212 tisíc, se ale vyslovili proti kritice. „Panebože, a já myslela že `Kryštofí` fanoušci jsou normální rozumní lidé... Co blbnete, lidi? Kdo z vás pana Babiše opravdu zná, aby mohl takhle kritizovat? Je to sponzor, měli byste být vděčni, že i díky němu si užíváte skvělou muziku ve skvělém prostředí s bezva lidmi,“ napsala jedna posluchačka.

Sám Krajčo posléze také zareagoval. „Takže embargo??? Nemluvit, nepsat??? To mě zas nebavi... Jako sponzor měl právo tam být a já mu jsem za Agrofert a jeho partnerství vděčný. Stačí takto?“ napsal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…