Demokraté v USA zabili demokracii. Paradox paradoxů, neudržel se Štěpánek

05.11.2020 22:50

„Paradox paradoxů,“ hudebník a člen Trikolóry Petr Štěpánek hodnotí ve svém facebookovém komentáři americké volby, v nichž politická strana, jež má přímo ve svém názvu adjektivum demokratická, totiž Demokratická strana, „zabila“ ve Spojených státech amerických demokracii.

Demokraté v USA zabili demokracii. Paradox paradoxů, neudržel se Štěpánek
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Spisovatel, hudebník Petr Štěpánek

Vítěz voleb má právo vládnout, poražený to respektuje. Příště to klidně může dopadnout obráceně, neboť ve skutečné demokracii nikdo nemá nic napořád.

To podle Štěpánka však neplatilo po vítězství Donalda Trumpa v roce 2016. „Demokraté a jejich příznivci nenechali Trumpa normálně vládnout ani jediný den. Okamžitě po vyhlášení výsledků voleb následovaly demonstrace a protesty nespokojených voličů Demokratické strany,“ připomíná.

To ale nebylo zdaleka vše: „Politici z poraženého tábora okamžitě obvinili Trumpa ze všeho možného i nemožného, rozpoutali nejrůznější vyšetřování, především to o údajném vlivu Ruska na Trumpovo zvolení, a následně vytahovali další a další obvinění ze všeho možného, což posléze vyvrcholilo dokonce naprosto nesmyslným a neopodstatněným impeachmentem.“

Anketa

Kdo nakonec urve vítězství v amerických prezidentských volbách?

13%
hlasovalo: 4499 lidí
„Politici Demokratické strany se neštítili využívat ve svém protitrumpovském tažení ani násilné nepokoje. Přičtěme k tomu všemu ještě zpovykaná média, jež ve své zničující většině úplně odhodila masku jakékoli objektivity a vyváženosti, a neštěstí je hotovo.“

Ani jedno z obvinění se nakonec nepotvrdilo. Donald Trump všechny útoky nakonec přestál. „Ale smrad, který za takovýmto způsobem provádění politiky na scéně zůstává, je smrtící. Smrtící pro samotnou demokracii, smrtící pro Spojené státy americké, smrtící pro světovou politiku,“ pokračuje Štěpánek.

Smrtící je to především pro celý americký národ, který je nyní rozdělený jako nikdy předtím. „A ti, kteří ten příšerný smrad do společnosti vypustili, rozuměj vrcholní politici Demokratické strany, ještě mají tu nestoudnou drzost, že ukazují na Trumpa, že viníkem je on,“ hrozí se hudebník.

„Staré přísloví praví, nedělej druhým to, co nechceš, aby oni dělali tobě. Co dobrého může vzejít z toho, když si údajní demokraté tímto starým moudrem po čtyři roky vytírají zadek?“ zní na závěr otázka člena Trikolóry.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…