Deset tisíc za lhaní hygieně. V Praze už prý létají pokuty

06.11.2020 7:09

Pražská hygienická stanice udělovala pokuty v maximální výši 10 tisíc korun lidem, kteří při trasování lhali o svých kontaktech nebo místech, kde se pohybovali, oznámila její ředitelka Zdeňka Jágrová, informují Novinky.cz.

Deset tisíc za lhaní hygieně. V Praze už prý létají pokuty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ředitelka pražské hygienické stanice Zdeňka Jágrová

Podle Jágrové je však těžké poznat, kdo ze zpovídaných o svých kontaktech zalhal. V případě, že se hygienikům nepodaří lež prokázat, nic trasovanému podle Jágrové nehrozí, jelikož pracovníci jsou odkázáni většinou pouze na informace, které jim při telefonátu poskytne daný člověk.

U několika případů se však již pražským hygienikům povedlo prokázat, že daný člověk lhal a například se pohyboval na místech, kde v daný čas neměl. „V takovém případě s ním může být zahájeno přestupkové řízení a být mu udělena pokuta, jak se už i stalo,“ uvedla. Hygienici mohou v takovém případě uložit pokutu až do výše 10 tisíc korun, což je podle Jágrové maximální výše pokuty.

„V současné době u nás probíhá asi 1200 přestupkových řízení. Kolik z toho jsou případy, kdy nám člověk poskytl nepravdivé informace o tom, že nebyl v žádném kontaktu a nepohyboval se na místě, kde byl nějaký výskyt, a následně se prokáže opak, to nedokážu říct, šlo ale o ojedinělé případy,“ sdělila Novinkám ředitelka pražských hygieniků Zdeňka Jágrová.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…