Děti se covidem nakazí většinou mimo školu, říká německá studie

19.11.2020 21:10

U žáků v Hamburku je pětkrát pravděpodobnější, že se covidem nakazí během soukromých setkání než ve škole, ukázala analýza infekcí v severoněmeckém přístavním městě z období od srpna do října tohoto roku, informují Novinky.cz.

Děti se covidem nakazí většinou mimo školu, říká německá studie
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Děti v rouškách

Hamburský školský úřad uvedl, že 78 procent z 375 dětí, které se nakazily mezi letními a podzimními prázdninami, virus chytilo mimo školu. U dětí mladších 12 let přitom byla pravděpodobnost nakažení poloviční ve srovnání se staršími školáky.

Ze 472 škol v Hamburku nákazu zaznamenalo 171 zařízení, ale jen 23 škol ji zaznamenalo u více žáků.

Řada škol zaznamenala pouze jednu nákazu v ročníku během deseti dní. Podle místních úřadů je tak nepravděpodobné, že dotyčný student infekci přenesl i na spolužáky. Většina dětí se nakazila doma, na oslavách nebo na jiných soukromých setkáních.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…