Děti ukázaly UčíTelce zdvižený prostředníček

20.03.2020 17:05

Česká televize spustila od pondělí nový pořad určený pro žáky, kteří kvůli vládním opatřením nemohou chodit do školy. Tento pořad – UčíTelka – se stal nejsledovanějším pořadem mezi dětmi a je vysílán každý den od pondělí do pátku. Vedoucím projektu je Luboš Rosí. „Děti, rodiče i pedagogy pořad zaujal. Jen včera dostalo divácké centrum České televize 365 e-mailů, z toho naprostou většinu pochvalných, a stovky komentářů nám lidé píšou na sociální sítě. Rodiče nám posílají fotky a videa dětí, které si u pořadu úkoly z výuky zkouší,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák. Internetem se však začal šířit obrázek z pořadu, který zobrazuje nadšení dětí pro domácí úkoly.

Děti ukázaly UčíTelce zdvižený prostředníček
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

UčíTelka je nový vzdělávací projekt České televize, který je určen pro žáky prvního stupně základní školy. Ten je od 16. března vysílán každý všední den na ČT2 od 9 hodin. „Zábavně-vzdělávací program UčíTelka… když děti učí telka vzniká s odbornou garancí Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Česká televize jej bude prozatím vysílat po dobu jednoho měsíce. Provázet jím budou moderátorky Petra Křížková a Kateřina Bílková,“ píše se na stránkách pořadu.

Anketa

Má prof. Roman Prymula, předseda krizového štábu, vaši důvěru?

93%
7%
hlasovalo: 33475 lidí

„V době mimořádných opatření a uzavření škol v celé České republice chceme nabídnout dětem alternativu ke klasickému školnímu vzdělávání, které může doplnit jejich samostudium. A také ulehčit rodičům. Připravili jsme proto živě vysílané výukové bloky vedené vystudovanými pedagogy. Nový projekt UčíTelka je primárně určen pro žáky prvního stupně základních škol,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Každý všední den od devíti startuje vyučování. Každý učební blok bude trvat třicet minut a bude určen vždy pro jeden ročník prvního stupně s krátkou přestávkou v podobě vzdělávacích pořadů z produkce Déčka. Vysílání bude pravidelné, abychom i rodičům umožnili přizpůsobit podle něj denní program. Výukovou hodinu v kulisách školní třídy povede vždy jeden učitel, vyučování se zúčastní také tři děti,“ vysvětlil vedoucí projektu Luboš Rosí.

Co se sledovanosti týče – tento pořad byl v pondělí 16. 3. nejvíce sledovaným pořadem mezi dětmi. „Pondělní premiéra zábavně-vzdělávacího projektu UčíTelka přilákala k obrazovkám více než polovinu dětí, které v danou chvíli měly zapnutou televizi. Nově Česká televize vyjednala možnost vysílání i pro děti žijící v zahraničí,“ psalo se na serveru mediaguru.cz.

„Děti, rodiče i pedagogy pořad zaujal. Jen včera dostalo divácké centrum České televize 365 emailů, z toho naprostou většinu pochvalných, a stovky komentářů nám lidé píšou na sociální sítě. Rodiče nám posílají fotky a videa dětí, které si u pořadu úkoly z výuky zkouší,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

V televizi se tak mohl objevit i tento úsměvný okamžik, který se samozřejmě okamžitě začal šířit po internetu a byl různě upravován. Tento pochází z facebookové stránky BabbleBam.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…