Devalvuje prezidentský úřad. Ale čelí tlaku médií. Roithová a Bobošíková se bavily o Zemanovi

26.01.2015 23:10

Miloš Zeman je dva roky českým prezidentem. Daří se mu naplňovat sliby, které dal nejen v předvolební kampani voličům? V pondělních Událostech, komentářích České televize o tom debatovaly dvě dámy, které v prezidentském souboji se Zemanem neuspěly: Jana Bobošíková (Hlavu vzhůru!) a Zuzana Roithová (KDU-ČSL). Roithová má za to, že Zeman devalvuje prezidentský úřad. Bobošíková dodává, že čelí tlaku médií.

Devalvuje prezidentský úřad. Ale čelí tlaku médií. Roithová a Bobošíková se bavily o Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková předsedkyně volebního bloku Hlavu vzhůru

"Miloše Zemana známe jako výrazného politika už pětadvacet let a nepředpokládám, že by si kdokoliv soudný mohl myslet, že se bude chovat jinak,“ vyjádřila názor Bobošíková. Za ty dva roky jsme svědky devalvace prezidentského úřadu,“ dodala k tomu Roithová. Na příkladu slovenského prezidenta Andreje Kisky ukázala, že i přímo volený prezident může kultivovat politické prostředí.

Bobošíková ale oponovala, že úřad nedevalvuje sám Zeman, jako spíše zavedení přímé volby, která nezapadá do našeho politického systému. Zeman se podle jejího názoru snaží zpovídat svým voličům, což prezidenti nedělali. Zeman se prý musí potýkat s tím, že proti němu stojí značná část médií a lidé, kteří neuznali jeho vítězství ve volbách.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…