Dienstbier převezl ministryni práce. Sebral jí téma, kterému se věnovala

07.04.2014 22:07

Od května bude téma zrovnoprávnění žen s muži patřit do agendy ministra Jiřího Dienstbiera. Původně však Radu vlády pro rovné příležitosti spravovala jeho stranická kolegyně Michaela Marksová, která se tématu dlouhodobě věnuje.

Dienstbier převezl ministryni práce. Sebral jí téma, kterému se věnovala
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Dienstbier

„Vzhledem k tomu, že jsem se této problematice dlouhodobě věnovala, mě převedení agendy k Jiřímu Dienstbierovi možná trochu mrzí. Nicméně systémově do jeho kompetence určitě patří a může být zajímavé, že se jí bude zabývat muž," uvedla pro server Týden.cz Michaela Marksová.

„Navíc část problematiky rovnosti žen a mužů stále patří do agendy Ministerstva práce a sociálních věcí a jsem přesvědčena, že naše resorty budou úzce spolupracovat," dodala ministryně.

Marksová se rovnosti žen a mužů věnuje téměř celý profesní život. Působila například jako ředitelka odboru rovných příležitosti ve školství na Ministerstvu školství. Rada vlády pro rovné příležitosti ale bude od května pod Jiřím Dienstbierem, stejně tak projekt Optimalizace institucionálního zabezpečení rovných příležitostí žen a mužů v ČR či spolufinancovaný projekt z peněz Evropské komise s názvem Příprava Akčního plánu pro vyrovnané zastoupení žen a mužů v rozhodovacích pozicích.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …