Dienstbier si v ČSSD uškodil, řekl Tejc na Frekvenci 1

09.02.2013 17:51

V pořadu Pressklub na Frekvenci 1 byl hostem předseda poslaneckého klubu ČSSD Jeroným Tejc. Řeč byla hlavně o první přímé volba prezidenta a jejím vítězi Miloši Zemanovi.

Dienstbier si v ČSSD uškodil, řekl Tejc na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

„To, že do druhého kola postoupily osobnosti, bylo důkazem, že voliči mají rozum,“ prohlásil Tejc. Je podle něj přirozené, že volební kampaň je tvrdá a stále se vyostřuje. „Nepochybně je společnost rozdělená,“ myslí si poslanec.

S SPOZ se spojovat nebudeme

Pro Tejce je největší otázkou, zda se Zemanovi podaří lid sjednotit. A je to otázka i pro ČSSD – je možné, že se jí Zeman bude chtít mstít, má prý dokonce seznam zrádců z prohrané prezidentské volby před 10 lety. „Nevím, jaký je seznam, a jaké pořadí na něm Miloš Zeman má,“ řekl Tejc.

Opačnou část ČSSD, která je proti Zemanovi, zastupuje např. místopředseda Jiří Dienstbier. „Nesdílím názor pana Dienstbiera, nesdílel jsem jeho názor před druhým kolem a myslím, že Jiří Dienstbier si u části sociálních demokratů uškodil, když nepřímo podpořil Karla Schwarzenberga,“ myslí si Tejc.

Tejc, stejně jako jeho stranický předseda Bohuslav Sobotka, v podstatě odmítá sjednocení levice, jaké si přeje Zeman. Vadí mu např. možnost předvolebních koalic s SPOZ. Je podle něj rozumnější spojit se po volbách. „Sociální demokracie je otevřená strana,“ uvedl Tejc s tím, že sjednotit levici lze tak, že by lidé vstupovali do ČSSD.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…