Diváci se vrhli na Emmu Smetanu za VIDEO s Alešem Brichtou, které už zase smazali, ale zde ho najdete. Už to dolehlo i na Drtinovou

31.10.2017 8:31

Rozhovor moderátorky DVTV Emmy Smetany a rockera Aleše Brichty, jenž se odehrál v sobotu 21. října, již na stránkách DVTV nenajdete. Dopátrat se k němu nemůžete ani na internetu, neboť prozatím byl vždy po pár dnech stažen s odkazem na autorská práva. V čem je ten rozhovor tak zajímavý?

Diváci se vrhli na Emmu Smetanu za VIDEO s Alešem Brichtou, které už zase smazali, ale zde ho najdete. Už to dolehlo i na Drtinovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Muzikant Aleš Brichta

Emma Smetana rozhovor natočila ve chvíli, kdy si zpěvák Brichta šel zakouřit ven. Bez představení na něj chrlila otázky typu: „Vy jste Aleš Brichta? Co tady děláte? A co jste dělal před tím?“ Když se na DVTV za rozhovor dočkali kritických komentářů od uživatelů, rozhodli se rozhovor smazat. 

K rozhovoru se vyjádřil také spolupracovník Tomio Okamury Jaroslav Novák zvaný Večerníček. Můžete si přečíst ZDE.

Anketa

Bylo by správné, kdyby Babiš nechal odvolat vedení ČEZu?

95%
3%
hlasovalo: 8509 lidí

A nejen rozhovor. Jak uvádí na facebookovém profilu informatik Jan Rylich, administrátoři profilu DVTV začali mazat i kritické komentáře diváků, kteří byli stylem rozhovoru moderátorky, která je dcerou Moniky Pajerové a neteří Kateřiny Jacques, rozladěni. „Vzhledem k tomu, že admini DVTV ve stylu Stalina či Velkého bratra smazali jak původní video, tak i komentáře, které o něm hovořily, rozhodl jsem se ten ‚rozhovor‘ zazálohovat nejen na Facebooku a Google+, ale i na YouTube, aby ten ‚majstrštyk objektivní novinařiny‘ nezmizel,“ podotkl Rylich. Když pak na video na serveru upozornil server ParlamentníListy.cz ve svém článku, dostalo během odpoledne 13 tisíc zhlédnutí a následně bylo video zablokováno. 

VIDEO je nadále na profilu Jana Rylicha:

„Je samozřejmě otázka, jestli reupload smazaného videa, které je de facto jediným ‚důkazem‘ ‚objektivní novinařiny‘ DVTV a Emmy Smetany, spadá do principu Fair Use nebo ne. Já osobně si myslím, že ano, protože je to zkrátka klip něčeho, co bylo (notabene v médiích) publikováno, ale poté smazáno, a co bylo i důvodem následné cenzury v komentářích – a zveřejnění má tedy konkrétní účel a smysl,“ poznamenal Rylich s tím, že ještě neví, zda bude podávat proti stížnosti ze strany DVTV námitku a zkoušet „bojovat“ o Fair Use, nebo jestli vytvoří a uploaduje novou „rozšířenou“ verzi, kde kromě toho původního videa bude i další kontext. „Každopádně jsem především neskutečně zklamaný,“ zmínil Rylich. 

Nejen on, ale i mnozí čtenáři se pak pozastavují nad tím, že server vyzývá k podpoře v anketě Křišťálová Lupa. „Což sorry jako, ale ani náhodou,“ zakončil Rylich. K hlasování pro DVTV přitom vybízí diváky sama spoluzakladatelka média, někdejší hvězda ČT Daniela Drtinová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…