Do Agrofertu prý vnikl neznámý muž a fotil. Chytili ho a nastal šok. Byl to exsenátor a jednal údajně na zadání Jurečkova náměstka

09.06.2017 16:00

Do pobočky drůbežářské společnosti Výkrm Třebíč v Napajedlech, jež je součástí koncernu Agrofert, měla ve středu po osmé hodině večer proniknout bez dovolení neznámá osoba a fotografovat si mobilním telefonem areál firmy. K velkému překvapení šlo o jednoho bývalého poliitika. Informaci přinesl mluvčí společnosti Karel Hanzelka.

Do Agrofertu prý vnikl neznámý muž a fotil. Chytili ho a nastal šok. Byl to exsenátor a jednal údajně na zadání Jurečkova náměstka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Agrofertu na pražském Chodově

„Ostraha podniku okamžitě přivolala hlídku Policie ČR, která narušitele zadržela,“ podotkl k celému incidentu Hanzelka. Při následné identifikaci osoby vyšlo podle Hanzelky najevo, že pachatelem činu je bývalý senátor a vlivný člen KDU-ČSL Jiří Stodůlka.

„Při podání vysvětlení Stodůlka do policejního protokolu uvedl, že plnil úkol od prvního náměstka ministra zemědělství Jiřího Jirsy, jenž je rovněž členem KDU-ČSL,“ dodal Hanzelka.

Něco takového je podle jeho slov považováno za naprosto skandální. „Domníváme se, že šlo o politicky motivované shromažďování materiálů, které měly naši firmu poškodit,“ zmínil také Hanzelka s tím, že v tuto chvíli celou situaci analyzují právníci společnosti Agrofert. 

„Čekáme na závěry policie. Podle toho zvolíme další kroky. Využijeme pro řešení všechny právní prostředky, tak jak umožňuje právní řád,“ uzavřel mluvčí.

Mluvčí ministerstva Markéta Ježková pak k incidentu ČTK sdělila, že náměstek popírá, že by kohokoliv úkoloval k nelegálnímu jednání. Dodala, že náměstek v případě potřeby poskytne veškerou součinnost policii k vyšetření incidentu. „Pan náměstek Jirsa jednoznačně popírá, že by kohokoliv úkoloval či naváděl k jakémukoliv nelegálnímu jednání,“ dodala. Ministerstvo se nechce do skončení policejního vyjadřování k věci dál vyjadřovat.

„Kousek pravdy je na tom, že tady okolo té firmy nějaký problém řešíme, prostě. S ministerstvem zemědělství. A já jsem se tam byl podívat, jestli firma existuje a funguje. Mně se to jevilo napřed ze začátku, že to je nějaký sklad stavebnin, a ono to všechno bylo jinak,“ řekl ČTK Stodůlka. Přiznal i to, že si pořídil snímek, jak ten barák vypadá. „Jaképak fotografování,“ komentoval. Nechtěl se vyjadřovat, proč areál fotil. Dodal, že vrátný poté přivolal policii. „Počkal jsem na ně, podal jsem nějaké vysvětlení a tím to skončilo,“ řekl Stodůlka a uvedl, že areál společnosti Výkrm Třebíč v Napajedlech není označený jako soukromý majetek a ani není uzavřený.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…