Do ČR by měla dorazit první skupina etnických Čechů z Ukrajiny

03.03.2015 6:31

Do Česka by měla dnes večer dorazit první skupina ukrajinských etnických Čechů, kteří se i kvůli obavám z bezpečnostní situace v zemi chtějí do ČR přestěhovat. V pondělí vyrazili z ukrajinského Čechohradu, v autobuse jede asi 46 krajanů. Tato první skupina si cestu zorganizovala sama.

Do ČR by měla dorazit první skupina etnických Čechů z Ukrajiny
Foto: wikipedia
Popisek: Ukrajinská vlajka

České úřady udělily povolení k trvalému pobytu ve zrychleném řízení téměř 140 krajanům. Žadatelů o přesun bylo zhruba o 70 více. Další větší skupina, kde bude kolem 40 lidí, by měla do Česka přiletět vládním speciálem 15. března. Ostatní ukrajinští etničtí Češi by měli do země přijíždět průběžně. 
    

Krajané budou prvních šest měsíců ubytovaní v zařízeních ministerstva vnitra, kde pro ně arcidiecézní charita připravila jazykové kurzy a další aktivity pro jejich integraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: ste, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …