Do Mošnova na Dny NATO dnes přijede prezident Zeman

21.09.2014 6:56

Desetitisíce lidí dnes opět zamíří na letiště do Mošnova na Novojičínsku, kde budou pokračovat dvoudenní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR. V sobotu je navštívilo 140.000 lidí, čímž byl vyrovnán rekord ze soboty v roce 2011. Loni při horším počasí dorazilo do Mošnova 145.000 lidí za oba dny dohromady, předloni jich bylo celkem přes 200.000. V sobotu Dny NATO navštívili mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a ministr obrany Martin Stropnický (ANO), dnes pořadatelé očekávají prezidenta republiky Miloše Zemana.

Do Mošnova na Dny NATO dnes přijede prezident Zeman
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman v Paříži

Na největší akci svého druhu ve střední Evropě představuje vojenské, bezpečnostní a záchranářské jednotky 16 zemí. Poprvé v Česku mohou lidé obdivovat v akci například finské letectvo. První speciální partnerskou zemí v historii akce se letos stalo Polsko, které tak v Mošnově prezentuje široké spektrum svých složek.

Vzhledem k vysoké návštěvnosti se dnes v okolí Mošnova opět čekají dopravní komplikace. V sobotu se zejména ráno a dopoledne tvořily ze všech směrů několikakilometrové kolony aut. Ty nejdelší vedly ve směru od Ostravy, lidé v nich čekali i dvě hodiny. Pořadatelé doporučují lidem, aby co nejvíce využívali hromadnou dopravu. V nedaleké Studénce mimořádně zastavují všechny vlaky, kyvadlově jezdí autobusy. Pro tisíce cyklistů jsou pak připraveny bezplatné hlídané kolárny.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…