Do Olomouckého kraje přijíždí již potřetí prezident Miloš Zeman

18.05.2016 7:02

Do Olomouckého kraje dnes přijede na třídennní návštěvu prezident Miloš Zeman. Jde o jeho třetí návštěvu v tomto kraji. Zatímco naposledy zamířil na sever regionu, tentokrát bude především na Přerovsku a Prostějovsku. V plánu má návštěvu některých podniků, diskutovat chce také s obyvateli Černotína, Kojetína a Hranic na Přerovsku a nově vzniklých obcí na Libavé, ale i s hranickými studenty. Návštěvu ukončí v pátek vysazením památného stromu v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku.

Do Olomouckého kraje přijíždí již potřetí prezident Miloš Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman se nejprve dnes setká s hejtmanem Jiřím Rozbořilem (ČSSD), poté bude hovořit s krajskými zastupiteli a vybranými starosty i řediteli příspěvkových organizací a zástupci odborů. Odpoledne se přesune do Přerova, kde navštíví významného tuzemského výrobce sportovních dalekohledů a puškohledů, podnik Meopta-optika. Středeční program ukončí v Černotíně na Přerovsku. Obec loni získala titul Vesnice roku Olomouckého kraje, prezident má v plánu setkat se se zdejšími obyvateli na tamním hřišti.

Ve čtvrtek zavítá prezident do Hranic, diskutovat zde bude nejen se studenty, ale i s obyvateli města. V plánu má také setkání s vedením i obyvateli nově vzniklých obcí Město Libavá, Kozlov a Luboměř pod Strážnou, které do loňska byly součástí stejnojmenného vojenského újezdu. Páteční program zahrnuje Zemanovu návštěvu výrobce průmyslových klapek a armatur ABO valve v Chomoutově u Olomouce, Kojetína na Přerovsku a zámeckého areálu v Čechách pod Kosířem na Prostějovsku.

Loni Zeman navštívil severní část Olomouckého kraje. Se zástupci samospráv, obyvateli a místními podnikateli hovořil například o plánech na stavbu tunelu pod Červenohorským sedlem či na obnovení těžby zlata na Jesenicku. Při své první návštěvě Olomouckého kraje prezident v roce 2014 zamířil na Olomoucko, Prostějovsko a Přerovsko.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…