Do Ruska už z Ukrajiny uprchl skoro milion lidí

30.08.2014 10:19

Server Týden.cz publikoval zprávu o uprchlících z Ukrajiny. Kvůli konfliktu na východu země podle agentury ITAR-TASS požádalo o postavení uprchlíka či dočasný azyl v Rusku už více než 130 tisíc Ukrajinců. Podle ruských úřadů v Rusku už pobývá asi 820 tisíc občanů sousední země, sužované od dubna ozbrojeným konfliktem.

Do Ruska už z Ukrajiny uprchl skoro milion lidí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

„Celkem na ruské území od 1. dubna přijelo a zůstalo okolo 820 tisíc Ukrajinců. Od začátku konfliktu se na přistěhovalecké úřady obrátilo okolo 130 tisíc ukrajinských občanů s žádostí o poskytnutí dočasného azylu či o přiznání postavení utečence," uvedla Federální migrační služba.

Dalších skoro 80 tisíc Ukrajinců požádalo v Rusku o dočasný pobyt, více než 33 tisíc chce dostat ruské občanství a více než 22 tisíc požádalo o stálý pobyt. Zhruba 12 tisíc ukrajinských občanů podle zjištění Týdne.cz požádalo o zařazení do programu přesídlování ruských krajanů do původní vlasti.

Ovšem ne všichni uprchlíci se prý na ruské úřady obracejí, podle tisku jim brání příliš složitá byrokracie. Lidé z Ukrajiny prchají kvůli bojům mezi armádou a proruskými povstalci na východě země. Další desítky tisíc lidí opustily své domovy a uchýlily se před boji do jiných oblastí Ukrajiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…