Do dnešního dne mají úřady vyzvat k opravám chyb na kandidátkách

13.08.2014 6:33

Do dnešního dne mají registrační úřady vyzvat předkladatele kandidátních listin do letošních komunálních voleb, aby z listin odstranili případné závady. Předkladatelé mají čas na jejich odstranění do pondělí 18. srpna. K nejčastějším prohřeškům standardně patří neúplné či nesprávně uvedené osobní údaje kandidátů, od jména přes věk až po adresu bydliště.

Do dnešního dne mají úřady vyzvat k opravám chyb na kandidátkách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Starostové a nezávislí (STAN) představili své kandidáty do komunálních voleb

Cílem kontroly je také odhalit, zda některý z aspirantů na místo v zastupitelstvu není na více kandidátních listinách. Při minulých obecních volbách před čtyřmi lety se podobný případ stal v Českých Budějovicích.

Registračními úřady jsou zpravidla obecní úřady a v případech malých obcí pověřené registrační úřady. Termín pro podání kandidátek u těchto úřadů vypršel minulé úterý 5. srpna. Úřady měly od té doby lhůtu k jejich přezkoumání, a pokud na kandidátkách odhalily závady, mají nyní vyzvat k jejich odstranění. Samotné komunální volby se uskuteční v pátek a sobotu 10. a 11. října.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…