Do rozhlasové rady dostal stopku Sobotkův informátor i bývalý šéfredaktor Vltavy

22.02.2019 10:53

Poslanci z volebního výboru vybrali z 24 kandidátů šestici, ze které 13. března vzejdou dva noví radní Českého rozhlasu. Jedno místo se uvolní po stávajícím členovi Tomáši Kňourkovi a druhé je stále neobsazené. Kňourek může však své místo obhájit, v tajné volbě získal devět hlasů.

Do rozhlasové rady dostal stopku Sobotkův informátor i bývalý šéfredaktor Vltavy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uctění památky padlých k 70. výročí konce druhé světové války. Odhalena byla pamětní deska se jmény dalších 81 padlých obránců Československého rozhlasu

Zbytek šestice tvoří textař Jan Krůta, který se o post v Radě ucházel již před pěti lety, bývalý ředitel České televize Ostrava Ilja Racek, David Soukup, zastupitel za ANO na Praze 3 a také asistent poslance Petra Venhody. Zbylou dvojici úspěšných tvoří bývalý předseda advokátní komory Martin Vychopeň a porodní asistentka Zoša Vyoralová. 
 

Anketa

Věříte publicistickým pořadům České televize?

3%
97%
hlasovalo: 12390 lidí
 
V tajné volbě poslanců z volebního výboru získal nejvíce hlasů Ilja Racek a Martin Vychopeň, oba po deseti. Devět hlasů měl Tomáš Kňourek, Zoša Vyoralová a o hlas méně Jan Krůta a David Soukup. 
 
Je tedy jasné, že členem se nestane Petr Fischer, do minulého roku šéfredaktor Vltavy, kterému Český rozhlas neprodloužil smlouvu. Fischer získal nominaci dokonce od čtyř sdružení, mezi nimi byl například Syndikát novinářů České republiky. Dalším neúspěšným je i Petr Šafařík, jehož jméno figurovalo v lednu roku 2016 v kauze s uniklými maily Bohuslava Sobotky, které se týkaly Českého rozhlasu. Šafaříkovi skončil šestiletý mandát v červnu minulého roku a od té doby zůstalo jeho místo neobsazené. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…