Dobeš: Lituji, že jsem ustoupil od školného. Vážím si Klause

30.03.2012 15:38

Ministr školství Josef Dobeš se loučil se svým úřadem. Když shrnul své působení, uvedl, že lituje, že v jednu chvíli odmítl školné. Zároveň odmítl, že by jeho další politické působení bylo spojeno s prezidentem Václavem Klausem.

Dobeš: Lituji, že jsem ustoupil od školného. Vážím si Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš

„My jsme se bavili o tom, že bychom se rádi občas potkali,“ odpověděl Dobeš na otázku, jestli bude jeho další politické působení spojeno s prezidentem. „Pana prezidenta si velmi vážím za to, že si stojí za svými názory,“ dodal s tím, že veškerá další setkání budou jen na přátelské úrovni.

Dobešova nástupce nic dobrého nečeká

Dobeš odmítl komentovat, kdo z jeho možných nástupců by se měl stát ministrem. “Toto není mým úkolem a nechám to na vedení Věcí veřejných,” prohlásil. Budoucího ministra školství také lituje kvůli tomu, co všechno na něj kromě škrtů čeká - vysokoškolská reforma, státní maturity nebo třeba generálka srovnávacích zkoušek žáků pátých a devátých tříd.

Jedna z otázek novinářů take směřovala k tomu, zda něčeho z doby, kdy ministerstvo vedl, Dobeš lituje. “Lituji toho, že jsem v jednu chvíli ustoupil ze školného,” přiznal odcházející ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…