Dohra Ledecké. Fiala a Vystrčil ve vlastní pasti, množí se otazníky

08.02.2022 13:54 | Ze sítí

Bojkot ale současně vítězný řev. Paradoxy, které lze spatřovat na pozadí olympijských her v Číně, patrné především v kontextu famózního zlatého vítězství snowboardistky Ester Ledecké v paralelním obřím slalomu. Někteří z těch, kteří se postavili za politický bojkot olympijských her v totalitní zemi, nyní věhlasně Ledeckou opěvují. Ani český premiér Petr Fiala (ODS) není výjimkou.

Dohra Ledecké. Fiala a Vystrčil ve vlastní pasti, množí se otazníky
Foto: Repro Facebook
Popisek: Slalomařka Ester Ledecká

„Gratuluji Ester Ledecké k obhajobě zlata v paralelním obřím slalomu na snowboardu! Obhájit vítězství na OH je mimořádný úspěch, děkuji za skvělou reprezentaci ČR,“ uvedl hrdě Fiala na twitteru. Přitom k olympiádě v Číně měl výrazné výhrady. Česko se totiž připojilo k diplomatickému bojkotu olympiády. Fiala na konci ledna oznámil, že nikdo z vlády do Pekingu nepojede.

Anketa

Pokud byste byl(a) sportovcem, měl(a) byste morální problém jet na olympiádu v Číně?

6%
92%
hlasovalo: 24412 lidí
„Na jednání s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem a místopředsedou Liborem Varhaníkem jsem potvrdil, že na olympiádu v Pekingu nepojedu já ani nikdo jiný z vlády. Česká republika se tak připojí k většině zemí Evropské unie a k USA, které zástupce na olympiádu nevyšlou,“ napsal tehdy na sociální síti český premiér.

Podobnou rétoriku lze vidět i u předsedkyně Poslanecké sněmovny a šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové, která fantastické vítězství Ester Ledecké také kvituje. „Na Ester Ledecké je vidět, že snowboard je pro ni hlavně zábava, kde si jen tak mimochodem dojede pro zlatou olympijskou medaili. Moc gratuluji!“ napsala na twitteru.

 

Ani šéf druhé komory Parlamentu Miloš Vystrčil Ledecké nezapomněl pogratulovat. Na svém twitterovém účtu sdílel fotku ze svahu s Ester Ledeckou za doprovodu několika smajlíků vyjadřující nadšení pro zlaté vítězství české sportovkyně. Přičemž Senát nedávno podpořil politický bojkot olympijských her v Číně. Olympiáda má podle nich propagovat režim a zastřít jeho totalitní podstatu. Přirovnali je v posledním lednovém týdnu k olympiádám v Sovětském svazu nebo nacistickém Německu, jak uvedl Seznam Zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

10:21 Chudí, staří, nevzdělaní? Útok na odpůrce EU zničen pár větami

Staří, v ekonomických problémech, nevzdělaní. Takoví jsou dle společného projektu agentury STEM a Če…