Dojatý Ovčáček. Dostal děkovný dopis od Orbána

07.07.2021 12:37 | Ze sítí

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček obdržel psaní z Budapešti. Pod dopisem není podepsán nikdo jiný než maďarský premiér Viktor Orbán. Ten Ovčáčkovi děkuje za podporu po vlně kritiky, která na Maďarsko z části Evropy snesla po přijetí zákona zakazujícího šířit u nezletilých materiály a reklamu související s LGBT tematikou.

Dojatý Ovčáček. Dostal děkovný dopis od Orbána
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Maďarský premiér osobním dopisem poděkoval prezidentovu mluvčímu Jiřímu Ovčáčkovi za jeho veřejné angažmá na podporu Maďarska. Zemanův mluvčí se dlouhodobě na sociálních sítích zastává Maďarů, zvláště ve věci politických kroků namířených proti údajné indoktrinaci mládeže „LGBT ideologií”. Zdůrazňuje, že vystupuje nikoli proti odlišnostem, ale proti tomu, aby byly ideologicky předkládány mladé generaci.

Anketa

Měla by mít Česká republika na Evropské radě i nadále právo veta?

99%
0%
hlasovalo: 13838 lidí

Aktuálně jde o maďarský zákon postihující pedofilii, do něhož tamní vláda ještě přidala pasáže o zákazu šíření jakýchkoli materiálů zobrazujících nebo propagujících homosexualitu či změnu pohlaví mezi mladými lidmi do 18 let věku. Legislativní normu, která podle maďarské vlády zajistí zdravý tělesný a duševní vývoj dětí, kritizuje EU i některé západní státy. 

Za silnou podporu Maďarska nyní premiér Orbán poděkoval Jiřímu Ovčáčkovi. „Vážený pane mluvčí, dovolte, abych Vám vyjádřil vděčnost za Váš příspěvek k diskusi, kterou vyvolal nedávno přijatý maďarský zákon o ochraně nezletilých. Hluboce si vážím podpory, kterou jste v této záležitosti projevil. Ochrana našich dětí před škodlivým obsahem a zaručení práv rodičů zvolit vzdělání svých dětí v souladu s jejich vlastním svědomím, jak je zakotveno v Listině základních práv EU, to jsou základní prvky přijatého zákona,” píše Orbán na Pražský hrad.

„Váš názor posiluje naši víru, že stojíme na správné straně, když se zastáváme zásady, že je pouze na rodičích, aby rozhodli, jak budou vychovávat své děti, a žádný vnější hráč jim nemůže přikázat, jak by měli žít svůj život ve své vlastní zemi, kde nejen většina, ale také každá menšina může žít v míru. Zůstáváme odhodláni chránit naše rodinné hodnoty a kulturu, tváří v tvář nedávným nezaslouženým a nepodloženým útokům budeme i nadále bojovat za svá práva a zásady,” konstatoval v dopise premiér Viktor Orbán.

Ve vztahu k maďarskému zákonu se nedávno veřejně vyjádřil nejen hradní mluvčí, ale i prezident Miloš Zeman.

„LGBT ideologie nemá nic společného s laskavým přijímáním odlišností. V západních zemích reálně vede ke kriminalizaci názorů, náboženského přesvědčení nebo k zákazům uvádět v úředních dokumentech „otec” a „matka”. Civilizace je založena na lidskosti, ne na sexualitě a genderu,” napsal Ovčáček na svém Twitteru koncem června. 

Před tím na svém profilu citoval slova prezidenta Zemana, který Maďarsku vyslovil rovněž podporu. „Plést se do vnitřních záležitostí členské země EU je hrubá politická chyba. Viktor Orbán říká, že není proti homosexuálům, ale že je proti manipulaci nejenom rodičů, ale i dětí v sexuální výchově. Nevidím důvod, proč s ním nesouhlasit,” konstatoval Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…