Doktor Macek poškádlil Babiše a také Američany na Ukrajině. Něčím, co nechtějí slyšet

20.07.2015 20:06

Tradiční glosátor politického dění doma i ve světě Miroslav Macek si znovu nebere servítky. Vyjádřil se na konto miliardáře a ministra financí Andreje Babiše (ANO) a pár slov padlo také o Ukrajině. Macek prý nemá nic proti tomu, když chce Babiš utrácet peníze, ale ať nesmyslně utrácí peníze své, nikoli z daní. Všímá si také toho, jak se to doopravdy má s transparentností na Ukrajině. Znovu se ukazuje, že jsou peníze vždy až na prvním místě.

Doktor Macek poškádlil Babiše a také Američany na Ukrajině. Něčím, co nechtějí slyšet
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Babiš chce postavit ovál pro rychlobruslařku Sáblíkovou. Byla by to skvělá zpráva, pokud by ovšem ten rychlobruslařský ovál nechtěl v Brně postavit za naše peníze, ale za své. Osobně bych dal přednost tomu utratit své peníze pro mne přijatelnějším a příjemnějším způsobem,“ podotýká Macek s tím, že určitě není jediný, kdo si to myslí.

Se zájmem ovšem sleduje i dění na Ukrajině, kde se už od dob Majdanu mluví o prosazování transparentnosti, konci korupce a nadvládě oligarchů – ale jak je to doopravdy?

Celý komentář Miroslava Macka ZDE

„Licenci na těžbu břidlicového plynu na Ukrajině získala (téměř zadarmo) ukrajinská společnost Burisma Holdings, vlastněná (kvůli transparentnosti) kyperskou společností Brociti Investments Limited, jejíž akcie vlastní a ve správní radě zasedá směsice starých ukrajinských oligarchů (kupříkladu bývalý Janukovyčův ministr Nikolaj Zlochevskyj) a amerických „investorů“. Členem správní rady je Hunter Biden, syn amerického viceprezidenta Bidena, podotýká autor. Ukazuje se tedy, že jsou peníze opět na prvním místě.

Svou roli zde prý hraje i nevlastní syn současného ministra zahraničí Johna Kerryho. Spolu s Hunterem Bidenem ve správní radě společnosti sedí Davon Archer, jehož jméno figuruje i ve společnosti, kterou spoluvlastní Christopher Heinz, nevlastní syn šéfa americké diplomacie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…