Doktor Macek se neudržel: ČT24 nás od rána do večera straší koronavirem a pak...

27.02.2020 21:43

Stomatolog, komentátor a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek tentokrát ve svých čtvrtečních glosách věnoval několik vět možné epidemii koronaviru. Podle něj je ještě něco horšího než možná epidemie u nás. „Netřeba mít obavy z epidemie koronaviru, ale z toho, že pokud dorazí, vláda to bude řešit a činit ‚opatření‘,“ strefoval se do současné vlády komentátor. Za své informování o této chorobě to schytala i veřejnoprávní televize. A ministryni práce a sociálních věcí Janě Maláčové (ČSSD) Macek popřál, aby do konce života musela pracovat jako OSVČ.

Doktor Macek se neudržel: ČT24 nás od rána do večera straší koronavirem a pak...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Souhlasíte s přejmenováním náměstí u ambasády Ruské federace na náměstí Borise Němcova?

3%
97%
hlasovalo: 24479 lidí
„Heslo dne: Moudrost si nevygooglíte,“ načíná své glosy Macek. A pouští se do výroku bývalého ministerského předsedy Vladimíra Špidly. Ten v roce 2001 vyřkl: „I ti nejskeptičtější jsou přesvědčeni o tom, že nejdéle do sedmi let od vstupu do EU se příjmová hladina českého obyvatelstva vyrovná příjmové hladině lidí ve Spolkové republice Německo.“ Nutno podotknout, že se jeho slova jaksi nenaplnila. V minulém roce byla totiž průměrná mzda u našich západních sousedů stále přibližně trojnásobně vyšší.

„Byt za čtrnáct milionů korun na pražském Strahově financoval exministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) hypotečním úvěrem, dalších 8,59 milionu si prý půjčil od rodičů. Odkud tyto peníze vzali?“ podivil se dále Macek. A přiložil úryvek z rozhovoru Deníku N s bývalým ministrem: „VK: Ale tyto peníze jsou i jejich úspory, jestli mi rozumíte. Deník N: Proto se ptám, z jaké části jsou to jejich úspory a z jaké části jsou to peníze od vás z advokacie? VK: Z mé praxe jsou to minimální prostředky. Jsou to životní úspory mých rodičů. DN: Vaši rodiče podnikají? VK: Ne, nepodnikají.
DN: A kde byli zaměstnaní? Jde o poměrně velkou částku, jakou bychom my dva za celý život dohromady nedali. VK: Moje matka byla knihovnice a otec pracoval za socialismu v továrně.“

„Dodávám: absolutně nechápu, proč se toho nechytne nějaká politická strana a nezjistí, za čí vlády si ušetřili ty miliony. To by byl předvolební tahák!“ poznačil. Třetí glosa se týkala výskytu obávaného koronaviru. Podle stomatologa jsou i podstatně horší scénáře než epidemie. „Netřeba mít obavy z epidemie koronaviru, ale z toho, že pokud dorazí, vláda to bude řešit a činit ‚opatření‘,“ podotkl.

A u koronaviru Macek zůstává. Dotkl se též velkého mediálního prostoru, který dostává u veřejnoprávní televize. „ČT24, která nás od rána do večera straší koronavirem, nám sdělila, že účast ve volbách v Íránu negativně ovlivnily některé elementy, které přehnaně strašily koronavirem,“ pronesl k informování o nemoci.

A závěrem se Macek odvolal na „boží hlas lidu“ a se slovy „vox populi, vox Dei“ popřál ministryni práce a sociálních věcí, aby zjistila, jaké to je být OSVČ. „Ministryni Maláčové bych přál jednu jedinou věc: aby zbytek života musela prožít jako OSVČ,“ napsal. A přitvrdil: „Ideální by bylo, kdyby každý ministr před nástupem do úřadu musel nejméně jeden rok podnikat od prvopočátku jako OSVČ, vyřídit si všechny náležitosti, začít a vydržet. A pak teprve do úřadu…“ Patrně tak narážel na časté zhoršení podmínek pro OSVČ. Těch se například může negativně dotknout ministryní navrhovaná důchodová reforma. Pokud totiž živnostníci nebudou odvádět více než minimum, budou mít zásluhový pilíř nižší, dokonce se může stát, že OSVČ nedosáhnou ani na základní nultý – solidární pilíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…