Doktor Macek se rozzlobil kvůli ochraně zlodějů

20.09.2013 10:16

Obec Kravaře na Českolipsku musí zaplatit pokutu třicet tisíc korun za to, že na svém webu zveřejnila jména obecních zlodějů. Pokutu udělil Úřad na ochranu osobních údajů, podle kterého není možné zloděje takto postihovat. Nad rozhodnutím šéfa úřadu Igora Němce udělit tuto sankci kroutí hlavou i někdejší politik Miroslav Macek.

Doktor Macek se rozzlobil kvůli ochraně zlodějů
Foto: hns
Popisek: Ilustrační koláž

"Trvalý odběratel našich daní Igor Němec, šéf úřadu, k tomu řekl, že prostě jen jedná podle zákona. Má pravdu. Zákon mu ovšem dozajista nenařizuje uložit pokutu 30.000 Kč," podotýká Macek na svém webu.

"Kdyby byl Igor Němec zdravého selského rozumu, pak by inicioval změnu zákona a do té doby v takových případech rozdával drakonické pokuty ve výši 1 koruny. I to mu zákon umožňuje," nabízí alternativní řešení bývalý politik.

Němec je o správnosti rozhodnutí přesvědčen

Starosta Vít Vomáčka se chce proti rozhodnutí úřadu odvolat. A pokud obec neuspěje, bude se proti udělené pokutě bránit soudní cestou, případně kasační stížností.

Igor Němec ale za stanoviskem ÚOOÚ pevně stojí. Své vyjádření zaslal ParlamentnímListům.cz. Zveřejnění na internetu je podle něj příliš přísným trestem a není zřejmý jeho účel. Navíc starosta k němu podle Němce nemá žádné oprávnění. "Občané ani podřízení nejsou jeho poddaní ani čeleď, aby o nich rozhodoval jen na základě své vůle či selského rozumu. Starosta má občanům sloužit a zodpovídat se jim. K represi jsou příslušné (zmocněny zákonem) jiné státní orgány," konstatoval šéf úřadu.

Co přesně napsal Miroslav Macek na svém webu:

Obec Kravaře na Českolipsku musí kvůli rozhodnutí Úřadu pro ochranu osobních údajů zaplatit 30 tisíc korun pokutu, neboť na svém webu zveřejnila jména obecních zlodějů. Trvalý odběratel našich daní Igor Němec, šéf úřadu, k tomu řekl, že prostě jen jedná podle zákona. Má pravdu. Zákon mu ovšem dozajista nenařizuje uložit pokutu 30.000 Kč. Kdyby byl Igor Němec zdravého selského rozumu, pak by inicioval změnu zákona a do té doby v takových případech rozdával drakonické pokuty ve výši 1 koruny. I to mu zákon umožňuje…

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…