Doktor Macek se vyjádřil ke smrti českých vojáků způsobem, který se armádě asi nebude líbit

08.07.2014 13:30

Dnešní smrt čtyř českých vojáků v Afghánistánu okomentoval na svém profilu na sociální síti bývalý místopředseda ODS, někdejší místopředseda vlády a ministr zdravotnictví Miroslav Macek překvapivým způsobem. Poukázal na to, že příslušníci české armády tam byli dobrovolně za žold a kdykoliv mohli „jít dělat nějakou méně rizikovou práci“.

Doktor Macek se vyjádřil ke smrti českých vojáků způsobem, který se armádě asi nebude líbit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Hrozí v příštích 10 letech vypuknutí opravdu velké války v Evropě nebo západní Asii, která drsně zasáhne i nás?

hlasovalo: 23477 lidí

Macek nechápe, co je hrdinského na tom, být žoldákem. Ten podle něj musí pochopitelně poslouchat i ty rozkazy, se kterými vnitřně nesouhlasí. „... a musí se účastnit bitev a válek, které jsou (jako většina těch minulých, současných a budoucích) zcela nesmyslné a nic neřešící,” uvedl s tím, že žoldák si musí být dobře vědom rizika, že při výkonu své služby může být zmrzačen nebo že zemře.

„Za to je přece též placen. Má navíc na vybranou: může se kdykoliv žoldu vzdát a jít dělat nějakou méně rizikovou práci,” dodal Macek na svém facebookovém profilu.

Vše k tématu smrti českých vojáků ZDE

Celý text příspěvku Miroslava Macka facebooku:

„Pořád nerozumím tomu, co je hrdinského na tom, být žoldákem. Ten musí pochopitelně poslouchat i ty rozkazy, se kterými vnitřně nesouhlasí a musí se účastnit bitev a válek, které jsou (jako většina těch minulých, současných a budoucích) zcela nesmyslné a nic neřešící. Rizika, že přitom může být zmrzačen nebo zemře, si je jistě dobře vědom. Za to je přece též placen. Má navíc na vybranou: může se kdykoliv žoldu vzdát a jít dělat nějakou méně rizikovou práci."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…