Dolejš odpověděl čtenáři: Trvalá opozice KSČM ubližuje

25.08.2012 18:53

Jaké ministerstvo by si komunisté nejraději přisvojili? Odpovídal poslanec Jiří Dolejš.

Dolejš odpověděl čtenáři: Trvalá opozice KSČM ubližuje
Foto: Radmila Zemanová-Kopecká
Popisek: Jiří Dolejš v družném rozhovoru

Čtenáře serveru ParlamentníListy.cz zajímalo, po jakém ministerstvu by nejraději sáhla KSČM? Člen rozpočtového výboru Jiří Dolejš odpověděl, že primárně nejde o posty, ale o naplnění programu.

„Pokud tuto odpovědnost nelze naplnit, ztrácí takový krok smysl,“ odpověděl Dolejš čtenáři. A dodal: „Pro KSČM není prioritou urvat nějaké křeslo, jde o to, jak naplnit hlavní cíl - sociálně odpovědné vládnutí spojené s programem hospodářské obnovy země. Takže požadovat nyní nějaké resorty by bylo bláhové.“



Podle něj má smysl po volbách jednat s takovým partnerem, který KSČM umožní splnit co nejvíce z jejich programu. „Osobně myslím, že stejně jako absolutní moc korumpuje, tak trvalá opozice zase diskvalifikuje, znamená ztrátu citu pro praktické řešení problémů. Tudíž nejsem apriorně proti vládní odpovědnosti, ale nyní to není na tapetě. I když předčasné volby po sesypání této vlády nevylučuji,“ míní ekonomický expert strany Dolejš s tím, že je nyní potřeba se zaměřit na krajské a senátní volby.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ann

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…