Dolínek z ČSSD to rozbalil: Stejně by Babiš hlasoval s komunisty a SPD. Oni na sebe vždycky před hlasováním mrkají...

06.04.2018 18:51

Předsednictvo ČSSD potvrdilo konec jednání s hnutím ANO. Mimo jiné i o tom se dnes hovořilo v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu Českého rozhlasu s poslancem ČSSD Petrem Dolínkem.

Dolínek z ČSSD to rozbalil: Stejně by Babiš hlasoval s komunisty a SPD. Oni na sebe vždycky před hlasováním mrkají...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Dolínek

„Musím říct, že nálada na předsednictvu byla poměrně poklidná. Většina kolegů vyslovila souhlas s tím, jak postupoval vyjednávací tým,“ sdělil Dolínek k výsledkům jednání o vládě. 

„V předchozích dnech jsem za sebe dával najevo, že by tato jednání mohla dopadnout dobře. Nicméně sociální demokracie udělala maximum, aby dosáhla shody s partnerem,“ zmínil Dolínek, jenž i zdůvodnil, proč strana chtěla do vlády. „Tento formát se mohl za jistých okolností pokusit naplnit program sociální demokracie,“ řekl Dolínek.

Dolínek pak také zdůvodnil, proč sociální demokracie chtěla resorty vnitra nebo financí. Chtěli totiž ošetřit střet zájmů kvůli trestně stíhanému premiéru Andreji Babišovi (ANO). „Musíme si uvědomit, že jako koaliční partner, který je slabší než ten dominantní, tak že musíme mít pojistku. Naši vyjednavači chtěli nějaký kompromis. Přes to všechno pan Babiš tu nabídku nepřijal a velmi nelichotivě ji odmítl,“ sdělil Dolínek.

„Jan Hamáček se snažil do poslední chvíle najít dohodu, i přestože si nebyl jistý, zda ji sjezd přijme,“ pochválil pak Dolínek nového stranického předsedu. 

Následně Dolínek poukázal na hlasování v Poslanecké sněmovně, kde spolu hlasují ANO, SPD a KSČM. „Každý to musí vidět,“ míní Dolínek. „Předseda klubu ANO a KSČM na sebe mrkají, pak hlasují,“ poznamenal Dolínek, že tyto strany se spolu pokoušejí vládnout. 

Dolínek pak pohovořil i o kandidátkách do komunálních voleb. „Budu spíše na dolních místech kandidátky,“ řekl současný náměstek pražské primátorky v závěru pořadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…