Doma budete! Zelenskyj přitvrdil proti vlastním

25.01.2023 15:12 | Ze sítí

„Někdy se zdá, že někteří lidé v týlových městech na válku úplně zapomněli a začali ignorovat realitu, přičemž se zaštiťují našimi hrdiny. Ignorování války je luxus, který si nikdo nemůže dovolit,“ pokáral ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém včerejším shrnutí část svých občanů, kteří dle něj zapomněli, co se děje na frontě. „Ukrajina neukáže slabost. Stát neukáže slabost,“ pronesl pak a oznámil, že učiní přítrž tomu, aby si státní zaměstnanci v době války cestovali na dovolené do zahraničí. Nově se už nedostanou přes hranice.

Doma budete! Zelenskyj přitvrdil proti vlastním
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Volodymyr Zelenskyj v ČT.

Anketa

Ohrožuje Babiš bezpečnost ČR?

8%
90%
hlasovalo: 17183 lidí
Zelenskyj své shrnutí včerejška započal sumarizací svého programu, jenž měl obsahovat několik podrobných rozhovorů s ukrajinskými veliteli o situaci na operačních směrech.

Na hlavních operačních směrech, zejména v Donbasu, dle ukrajinského lídra pokračují prudké boje. „Nepřátelské ostřelování a ofenzívy probíhají nepřetržitě. Bitva o Donbas však pokračuje. Bitva o jih pokračuje. Vidíme, jaké síly Rusko shromažďuje, a víme, jak je nutné reagovat,“ poukázal a dodal, že Ukrajina bude „určitě reagovat na pravidelné teroristické útoky nepřátel“ na její pohraniční oblasti – Sumskou a Charkovskou oblast.

Dále upozornil na podepsání dekretu, který zamezí, aby úředníci opouštěli napadenou zemi za účelem svých dovolených. Úředníci již nově dle Zelenského nebudou moci cestovat do zahraničí na dovolenou nebo za jiným než vládním účelem. Týkat se má omezení pro vykonavatele práva, náměstků, státních zástupců a všech, kteří mají pracovat pro stát a ve státní správě. „Ukrajina neukáže slabost. Stát neukáže slabost,“ upozornil ukrajinský prezident po aféře náměstka generálního prokurátora Oleksije Symonenka, jenž rezignoval poté, co ukrajinská média zjistila, že přelom roku trávil s rodinou ve španělské Marbelle.

Vyjádřil se též o probíhajících jednáních. Ta dle ukrajinského prezidenta mají být následkem pátečního jednání kontaktní skupiny pro Ukrajinu na americké letecké základně Ramstein v Německu i dalších vyjednávání, jež probíhají po jeho návštěvě Bílého domu. Avizoval též, že v diplomatických jednáních se spojenci země nepoleví, ba naopak je naplánováno ještě více „věcných jednání“ na únor.

„Zítra uplyne přesně jedenáct měsíců od zahájení války v plném rozsahu,“ poukázal ve svém shrnutí Zelenský též na délku probíhajícího válečného konfliktu, jež v nynější podobě započal 24. února loňského roku ruským útokem na celé ukrajinské území.

Ukrajinští obránci se dle prezidenta Zelenského budou i nadále plně snažit o vítězství a bojovat „v zájmu ukrajinského vítězství“. „Ne někoho proti někomu z nás. Ale v zájmu celé Ukrajiny. Kvůli vítězství celé naší země ve válce za svobodu a nezávislost všech Ukrajinců. A k tomu budou podniknuty všechny potřebné kroky,“ zdůraznil a pochválil též včerejší úspěchy protiletadlových střelců, jimž se mělo podařit úspěšně sestřelit ruský letoun, vrtulník a také nepřátelské rakety.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…