Domažlice zahájily modernizaci plaveckého bazénu za 292 mil. Kč

03.07.2018 10:44

Domažlice 3. července (ČTK) - Domažlice zahájily dlouho připravovanou kompletní rekonstrukci a přístavbu svého plaveckého bazénu za 292 milionů korun. Modernizace potrvá do konce srpna příštího roku. Areál bude uzavřený. Letos chce jedenáctitisícové město proinvestovat téměř 67 milionů, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Kristýna Bublová.

Domažlice zahájily modernizaci plaveckého bazénu za 292 mil. Kč
Foto: domazlice.info
Popisek: Domažlice

Zhruba 40 let starý plavecký areál, který je na konci životnosti, čeká na modernizaci několik let. Práce začaly už v roce 2016, ale firma, která tehdy zakázku získala, provedla jen bourací práce a v březnu 2017 stavbu opustila. Město jí vyměřilo smluvní sankce a žádalo výplatu bankovní jistiny 23 milionů Kč; spor nyní řeší soud. Letos vypsaly Domažlice nové výběrové řízení a zakázku získala firma OHL ŽS Brno. Původně vedení města počítalo s rekonstrukcí za provozu, nakonec zvolilo práce bez odstávek, areál se pro návštěvníky uzavřel.

Anketa

Osvědčil se Andrej Babiš ve funkci předsedy vlády?

75%
25%
hlasovalo: 11194 lidí


Stavbu uhradí Domažlice výhradně z vlastních zdrojů. "Přesto, že je na účtech města dostatek financí, schválili zastupitelé v červnu úvěrovou smlouvu na 100 milionů korun s fixní úrokovou sazbou 1,62 procenta a s dobou splácení šest let," řekla mluvčí.

Rekonstrukce bazénu potrvá do 31. srpna 2019. V areálu vznikne nový nový bazén s tobogánem, wellness centrum s posilovnou, sauny, bazény se slanou vodou, odpočinková zóna, nové šatny se zázemím a restaurace. Stavbaři také zajistí statiku budovy, vybudují novou vzduchotechniku, opraví střechu a bazénovou vanu. Právě oprava současného bazénu je finančně nejnákladnější a přijde na 195 milionů Kč. Město také opraví přilehlou ubytovnu a vybuduje nové zázemí pro bowling a kuželky.

Radnice se navíc zavázala k tomu, že během uzavření bazénu zaplatí sportovním oddílům dopravu k jinému plaveckému bazénu a zajistí plaveckou výuku pro žáky základních škol mimo město.

Domažlice budou letos hospodařit s příjmy 444 milionů a výdaji 544 milionů korun. Stomilionový schodek vznikne právě kvůli velkým investičním akcím. Kromě bazénu, který je po dostavbě kanalizace a vodovodů za téměř 600 milionů v roce 2012 druhou největší investicí posledních desetiletí, čeká město také pokračování přestavby pivovaru, na níž získalo dotaci EU. Dále opraví silnice a chodníky, připraví novou obytnou zónu ve Vrbově ulici, bude pokračovat s opravou školní jídelny, postaví další část cyklostezky a vybuduje nová parkovací stání.

Václav Prokš hj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…