Donald J. Trump: Islamisty musíme mučit! Pořád litujete migranty, ale co ty rodiny, kterým oni někoho zabili

26.01.2017 8:50

Donald Trump včera vystoupil na půdě Ministerstva vnitřní bezpečnosti Spojených států, kde mimo jiné přislíbil zlepšit ochranu hranic a jmenovitě vzpomněl na oběti, které zahynuly rukou ilegálních imigrantů. Vedle toho se také v rozhovoru pro ABC News vyjádřil pro mučení při výsleších teroristů.

Donald J. Trump: Islamisty musíme mučit! Pořád litujete migranty, ale co ty rodiny, kterým oni někoho zabili
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

„Přes mexicko-americké hranice prochází velké množství ilegálních imigrantů. Naše opatření zajistí bezpečnost v obou zemích. Národ bez hranic není možné považovat za národ. Od dnešního dne opět převezmeme kontrolu nad vlastními hranicemi,“ konstatoval za bouřlivého potlesku Donald Trump na půdě Ministerstva vnitřní bezpečnosti Spojených států amerických, které nechal zřídit v roce 2002 tehdejší republikánský prezident George W. Bush v reakci na teroristické útoky z 11. září 2001.

Trump také zmínil těžký osud matek (nazývají se „angel moms“, pozn. redakce), které přišly kvůli ilegálním migrantům o své děti. „Neustále se hovoří o tom, že naše opatření rozdělí imigrantské rodiny. Ale o amerických rodinách, které byly od svých milovaných odděleny navždy, se nemluví. Já jako prezident Spojených států mám povinnost chránit jejich životy,“ konstatoval Trump a dodal, že děti „angel moms“ nezemřely zbytečně, protože jejich matky nyní v rámci různých projektů hájí životy všech dětí.

„Oceňovali jsme ty, kteří narušovali naše hranice, a rodiny pozůstalých zažívaly jedno bezpráví za druhým. Tomu nyní učiníme přítrž,“ uvedl za dalšího bouřlivého potlesku Trump a začal číst některá jména přítomných rodičů a jejich dětí, které zemřely rukou ilegálů. „Nikdo bohužel nedokáže zmírnit vaši bolest, ale já vás musím opět ujistit, že vaši milovaní nezemřeli zbytečně. Budeme na ně navždy vzpomínat. Nikdy na ně nezapomeneme. Váš aktivismus dokázal udržet plamen spravedlnosti,“ ocenil Trump přítomné rodiče obětí.

Anketa

Oceňujete dobročinné aktivity George Sorose?

2%
98%
hlasovalo: 12350 lidí

Ovšem Trumpova vřelá slova na adresu rodičů obětí mainstreamová média dle očekávání příliš nezaujala a raději rozebírají jeho rozhovor pro ABC News. Konkrétně tu pasáž, ve které 45. prezident Spojených států hovoří o waterboardingu a mučení vůbec. „Proti zlu musíme bojovat zase jen zlem. Islámský stát dělá věci, o kterých jsme neslyšeli od středověku, a já bych se měl pohoršovat nad waterboardingem? Podle mého mínění mučení do značné míry funguje,“ cituje CNN prezidentův názor, jenž se neshoduje s názorem ministra vnitra Jamese Mattise.

Trump nicméně dodal, že stran případného zrušení zákona z roku 2015, jenž waterboarding zakazuje, bude naslouchat názorům zpravodajců a dalších svých poradců. Spor o mučení osob podezřelých z terorismu se rozhořel před dvěma lety, kdy byly zveřejněny dokumenty, které úspěšnost mučení při výsleších nepotvrzovaly. Senát nakonec ratifikoval zákon, jenž mučení zamezil. Mučení bylo nedílnou součástí výslechů zejména za vlády Bushovy administrativy po 11. září 2001.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…