Donald Trump je zpět! Probudil se a vymrskal média za řeči o Rusku

15.02.2017 14:27

Donald Trump se hned zrána pustil do „fake news médií“. Na oblíbeném Twitteru vyčetl novinářům, že psaním údajných nesmyslů o napojení na Rusko se snaží zakrýt chyby neúspěšné kampaně Hillary Clintonové. Média podle něho šíří bláznivé konspirační teorie a jsou vedena slepou nenávistí.

Donald Trump je zpět! Probudil se a vymrskal média za řeči o Rusku
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Donald Trump

Prezident USA Donald Trump nejspíš hned po probuzení (ve Washingtonu je o šest hodin méně, pozn. red.) při sledování televizních zpráv spustil kanonádu na Twitteru.

Šéfa Bílého domu rozpálily teorie o napojení jeho i jeho týmu na Kreml. Tímto směrem totiž americká média začala spekulovat poté, co ve své funkci skončil Trumpův hlavní bezpečnostní poradce Michael Flynn.

„Nesmysl s napojením na Rusko je pouhým pokusem překrýt spousty chyb kampaně, která Hillary Clintonové prohrála volby,“ napsal Trump. „Média, která vysílají falešné zprávy, šílí svými konspiračními teoriemi a slepou nenávistí. MSNBC a CNN jsou nekoukatelné. FOX je skvělá!“ dodal.

Uplynulo sotva pár minut a Trump pokračoval ve zveřejňování dalších příspěvků. „Děkuji Elimu Lakeovi z Bloomberg View – ‚NSA a FBI... by neměly zasahovat do naší politiky‘. Je to velmi vážná situace pro USA,“ napsal dále. „Informace byly nelegálně předány New York Times a Washington Post zpravodajskou komunitou (NSA nebo FBI?). Jako v Rusku,“ ulevil si americký prezident.

„Krym byl ZABRÁN Ukrajině Ruskem během Obamovy vlády. Byl Obama na Rusko příliš měkký?“ dodal ještě Trump.

Tříhvězdičkový generál Michael T. Flynn rezignoval poté, co vyplula na povrch informace o jeho setkání s ruským velvyslancem v USA Sergejem Kisljakem ještě během předvolební kampaně. Hovořit tehdy měli o zrušení sankcí.

Nyní již bývalý Trumpův poradce (National Security Advisor, jak zní oficiální název funkce) nejprve kontakty s ruským diplomatem Kisljakem popřel a hlavně to popřel i viceprezidentu Miku Pencemu, který na základě mylné informace Flynna veřejně podpořil. Totéž učinil i Trump. Vše se provalilo kvůli únikům ze zpravodajských služeb do médií, konkrétně do New York Times. Poté Michael Flynn rezignoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…