Donald Trump vystoupil k úderu v Sýrii. V projevu vyslal jasnou výzvu Rusku a Íránu

14.04.2018 9:51

Prezident USA Donald Trump dnes oznámil, že Spojené státy, Francie a Velká Británie zaútočily na syrské cíle. Bombardování trvalo asi 90 minut a bylo vypáleno kolem stovky raket.

Donald Trump vystoupil k úderu v Sýrii. V projevu vyslal jasnou výzvu Rusku a Íránu
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

„Před krátkou chvílí jsem dal příkaz ozbrojeným silám USA, aby zacílily přesné útoky na možnost výroby chemických zbraní režimem Bašára Asada. Spolupracují s námi ozbrojené síly Velké Británie a Francie. Před týdnem použil Asad chemické zbraně k vraždění nevinného civilního obyvatelstva v Dúmě u Damašku. To znamená zásadní eskalaci užití chemických zbraní tímto strašlivým režimem. Účelem našich akcí je odstrašit od dalšího užívání a šíření chemických zbraní,“ řekl Trump.

„Tento odstrašující element je v životním zájmu USA. Odpověď na tyto ukrutnosti použije všech našich možností – vojenských, ekonomických i diplomatických. Chceme udržet tuto odpověď, dokud syrský režim nepřestane užívat těchto zakázaných chemických látek,“ dodal Trump.

Následně vznesl otázku na Írán a Rusko. „K čemu je vraždění nevinných mužů, žen a dětí? Národy světa jsou posuzovány podle toho, jaké přátele mají. Nemá cenu podporovat darebácké státy, vrahy a diktátory. Před několika lety prezident Putin a jeho tým přislíbili, že budou pomáhat s likvidací chemických zbraní. Rusko se musí rozhodnout, jestli se připojí k civilizovaným zemím,“ poznamenal Trump.

„Podle toho, jak se budou zapojovat další země, budeme uvažovat o stažení našich bojovníků,“ dodal Trump a poznamenal, že USA chtějí být partnerem a přítelem. „Rozhodnutí ale leží v rukou vlastních lidí,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…