Doplatíte na to. Jako všichni! vyjel na občana naštvaný Miroslav Kalousek

30.08.2018 10:09

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se za posledních 24 hodin rozjel na svém twitterovém účtu. A do diskuzí se pustil i s občany.

Doplatíte na to. Jako všichni! vyjel na občana naštvaný Miroslav Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest proti Babišově vládě podporované komunisty před budovou sněmovny. Když mezi demonstranty zavítal Miroslav Kalousek dočkal se vřelého přijetí za skandování svého jména

Kalousek se nejprve vyjádřil k tomu, že bývalý předseda Strany zelených Matěj Stropnický podpořil kandidátku s členy SPD. „Marná sláva, @zeleni cz a náckové, to je stará láska. Matěj podporuje hochy z SPD, nejlepší televizní moderátor @JaromirSoukup byl za Zelené náměstek ministra školství a pečoval o vzdělávání naší mládeže... Srdci neporučíš,“ poznamenal Kalousek.

Anketa

Vadí vám Zemanovy výroky, kterými žertuje o zabíjení novinářů?

11%
89%
hlasovalo: 13693 lidí

„Tohle se mi zdá trochu laciné, kde jinde Zelení podporují SPD? Ne že bych je chtěla volit, ale nezdá se mi, že by svým programem měli blízko zrovna k náckům,“ zareagovala pak čtenářka.

Kalousek se však nedal odbýt. „Těžiště mého tweetu je v jeho druhé části. Odpusťte, pokud jsem Vás pohoršil, ale nemohl jsem nevzpomenout na náměstka ministra školství Jaromíra Soukupa. Některé historické epizody by neměly zapadnout...“ zmínil Kalousek.

„Vážený pane Kalousku, zřejmě jste měl těžkou noc, že? Opláchněte se, prosím, studenou vodou, článek si, prosím, opět celý přečtěte, a pokud máte schopnost sebereflexe a trochu slušnosti, pak se snad panu Stropnickému ( nemám ho v oblibě) i omluvíte. Mějte se Dosavadní volič TOP 09,“ zareagoval pak další z čtenářů.

Anketa

Je Miroslav Kalousek dobrý politik?

8%
92%
hlasovalo: 16057 lidí

„Dobrá, jak si přejete: Expředseda zelených nepodporuje členy SPD a Jaromír Soukup nikdy nebyl náměstek ministra školství za @zeleni cz. Je to lepší? Má to jednu chybu – není to pravda,“ uzavřel toto téma Kalousek.

Své pak Kalousek také napsal k tématu zahraniční politiky. „S vládou Andreje Babiše vstupuje česká zahraniční politika do velmi temné etapy. Zjevně opouští akcenty humanismu a mezinárodní solidarity. Pro ostatní země se stáváme nevěrohodným partnerem. Naše škody budou veliké a nepůjde je napravit snadno a rychle,“ míní Kalousek v reakci na uprchlickou politiku Andreje Babiše, který nechce přijmout ani jednoho uprchlíka.

„...se stáváme nevěrohodným partnerem. Obligátní otázka: Kdo ‚my‘? To jako vy politici? Proč by mě to mělo trápit?“ zeptal se pak Kalouska jeden čtenář. „Protože na to doplatíte. Jako všichni,“ odvětil Kalousek.

Následně pak také Kalousek souhlasil s prezidentem Milošem Zemanem, což je velmi výjimečné. Týkalo se to otázky zahraničních misí v Afghánistánu. „Když Miloš Zeman vysloví úctyhodný postoj, mělo by to být oceněno: Ano, v případě naší mise v Afghánistánu souhlasím s názorem prezidenta a jsem rád, že to řekl jasně,“ vyjádřil Kalousek.

„Souhlasím, ale hned na to začne blábolit něco o blbounu nejapném a je to zase náš starý dobrý pan prezident,“ zareagoval pak jeden ze čtenářů.

„Nehodnotím ten projev celý. Hodnotím tenhle výrok a ten je důležitý. Pro naše partnery v NATO i pro naše vojáky, protože – marná sláva – MZ je jejich vrchní velitel,“ odvětil Kalousek.

Závěrem se pak Kalousek také vyjádřil k průzkumu, z něhož vzešlo, že ženy řídí lépe než muži. „Že jsou ženy lepšími řidiči než muži? To není překvapení. Jsou chytřejší a empatičtější než my, a hlavně se mnohem méně vytahují. Proto jich také tak málo chce do politiky, což je velká škoda. Nechcete to, dámy, kvůli dětem přehodnotit?“ poznamenal Kalousek.

„A některé se hlásí, aniž by o ně někdo stál,“ zareagoval čtenář a poukázal na komunistickou poslankyni Martu Semelovou.

„Já jsem říkal ženy. Ne soudružky,“ odvětil Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…