Dopravní sekerník pochválil Zemana. Konečně tu prý někdo dělá místo byznysu politiku

23.07.2013 22:48

Předseda komunistů Vojtěch Filip v úterních Událostech, komentářích zopakoval, že o podpoře rozhodne programové prohlášení. Prezidentovi komunisté navrhli, aby se sešel na společné schůzce se zástupci všech parlamentních stran. Miloš Zeman o tom bude podle Filipa uvažovat.

Dopravní sekerník pochválil Zemana. Konečně tu prý někdo dělá místo byznysu politiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ve volebním štábu KSČM bylo veselo

„My o tom, jestli podpoříme Rusnokovu vládu, rozhodneme ve dvou kolech - na výkonném výboru a na poslaneckém klubu.“ Jednání komunistických poslanců se zúčastní i premiér Jiří Rusnok. „Pro nás je rozhodující to, zda je vláda ochotná přijmout zkrácený mandát a připravit zodpovědný rozpočet a jestli zlepší čerpání evropských fondů,“ prozradil Filip.

LIDEM podle Paggia vládu nepodpoří

Poslanec za stranu LIDEM zase vyloučil, že by jeho spolustraníci důvěru kabinetu dali. „V Poslanecké sněmovně je minimálně 103 poslanců, kteří budou hlasovat proti. Nás je 200, takže matematika je jasná. Nejméně předvídatelnou stranou je ČSSD. Ta obrátila o 180 stupňů. My jsme konzistentní.“ A dodal: „Pro zachování parlamentního charakteru musí Parlament odvolat Rusnokovu vládu. A to uděláme.“

To ministra dopravy Zdeňka Žáka dění na politické scéně nechává naprosto klidným. „Já tam mám tolik bodů, že bych zaplnil tři volební období. Dnes je Poslanecká sněmovna tak nepředvídatelná, že se může stát úplně všechno,“ prohlásil. „Já mám pocit, že se tu konečně začala dělat politika. Vždyť se postupně smrskla na to, že se pořád vyjednávalo o dva hlasy,“ zkritizoval  dosavadní handlování a nakupování hlasů.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…