Dosazení hosté. Tlaky USA. Ty správné názory. Erik Best potopil ČT

07.12.2021 12:46 | Komentář

Politický analytik Erik Best vyjadřuje velké pochybnosti o tom, že česká veřejnoprávní média plní kritérium nestrannosti a objektivity. V pořadu Kupředu do minulosti promluvil o politických vazbách určitých skupin lidí v České televizi i v Českém rozhlase, díky kterým zneužívají svých pozic. A nečeká nás proto nic dobrého.

Dosazení hosté. Tlaky USA. Ty správné názory. Erik Best potopil ČT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

Anketa

Chcete Víta Rakušana za prezidenta republiky?

1%
98%
hlasovalo: 29371 lidí

Český novinář a vydavatel amerického původu Erik Best si povzdechl nad prací českých novinářů. Vidí v tuzemsku jen málo dobrých komentářů pracujících s fakty, které byly zasazeny do kontextu. Především veřejnoprávních média, která mají v rámci zpravodajství sehrávat tu hlavní úlohu, podrobil velké kritice.

Poukázal na politické vazby lidí pracujících v České televizi a v Českém rozhlasu: „Skupiny lidí v České televizi a také v Českém rozhlasu mají nějaké politické záměry a vazby, zneužívají svých pozic,“ upozornil.

Původní zdroj ZDE

Takoví lidé by podle jeho slov měli ve veřejnoprávních médiích okamžitě skončit: „Někteří z nich by měli být vyhozeni, protože je nehorázné, jak se někteří chovají,“ pokračoval s tím, že někteří se dopouštějí toho, že vyslovují svůj názor, což je proti kodexu České televize i Českého rozhlasu, existují ale závažnější případy: „Ti zneužívají moci, a nasazují hosty, kteří mají určité názory, a občas z toho mají i finanční prospěch,“ hovořil o ovlivňování veřejného mínění.

Recept, jak těmto nešvarům dnes učinit přítrž, však nemá: „Proti tomu je těžké bojovat. Babiš o tomto problému věděl, ale moc proti tomu nedělal. A když přijde někdo, kdo říká nahlas, že proti tomu chce jít, tak to stejně dělá špatně,“ podotkl.

Na nikoho ale nechtěl jmenovitě ukázat: „Asi víte, o kom mluvím. Jsou kryti mocnými mezinárodními organizacemi, velvyslanectvími a Ministerstvem zahraničí, které podporují určitou politiku. A myslí si, že to dělají ve prospěch České republiky. Já si ale myslím, že to tak není, že naopak pracují proti zájmům ČR,“ řekl komentátor s tím, že zmíněné instituce pak do jisté míry ovlivňují naše veřejnoprávní média.

I z toho důvodu nevylučuje, že nás čeká finanční krize. „Základní problém totiž je, že směr Ameriky je špatný, asi tedy bude finanční krize kvůli tomu, jak se Spojené státy dlouhodobě chovají. Vláda USA v České republice financuje určité instituce, neziskovky...“ konstatoval Erik Best, že pokud bude finanční krize, bude to mít vliv i na Českou republiku, jelikož jsme s tím svým způsobem takto propojení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…