Dostálová žádá odklad reakce na audit z Bruselu. Kalousek je ve varu. Toto napsal

29.03.2020 9:56

Předsedu poslaneckého klubu TOP 09 Miroslava Kalouska zvedlo ze židle, že Ministerstvo pro místní rozvoj v čele s Klárou Dostálovou (za ANO) požádalo vzhledem ke krizové situaci o odklad termínu zaslání odpovědi na závěrečnou auditní zprávu ke střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). „Obcházení pravidel, zneužívání situace,“ čílí se Kalousek na sociální síti.

Dostálová žádá odklad reakce na audit z Bruselu. Kalousek je ve varu. Toto napsal
Foto: Repro ČT24
Popisek: Miroslav Kalousek, předseda poslaneckého klubu TOP09

Šířící se nákaza koronavirem má dopad také na závěrečnou auditní zprávu ke střetu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO) kvůli vyplácení dotací od EU pro holding Agrofert.

Ministerstvo pro místní rozvoj v čele s Klárou Dostálovou (za ANO), které odpověď pro Brusel připravuje, požádalo vzhledem ke krizové situaci o odklad. A to až do června. Původně měla lhůta pro reakci vypršet na začátku dubna, informuje ve svém článku server iRozhlas.cz, jejž Kalousek sdílí ve svém tweetu.

„Důvodem je současná situace, v jejímž důsledku jak české, tak evropské orgány prioritně usilují o rychlou úpravu podmínek využívání fondů Evropské unie jako pomoci k řešení ekonomických dopadů pandemie,“ objasnil mluvčí Ministerstva pro místní rozvoj Vilém Frček žádost o odklad. Na odpovědi pro Brusel se podle jeho slov samozřejmě nadále pracuje.

Podle Kalouska je to nehorázné. „Neznají stud a neváhají zneužít jakékoliv situace. Obcházejí pravidla, ale důsledně se jich dovolávají u protistrany,“ okomentoval žádost resortu Dostálové o více času na odpověď k auditu o střetu zájmů.

„Těží ze slušnosti partnerů, sami žádnou nemají. Neváhají lhát i několikrát za den. Seznamte se – hnutí ANO 2011,“ doplnil rozezlený Kalousek.

V diskusi pod jeho příspěvkem poznamenává uživatel Rostic: „No a zrovna Dostálová má práce nad hlavu. Takovýho cestovniho ruchu, takovejch obchodů, to se nedá zvládnout...“.

„Kdyby nepřišla epidemie, našli by si jinej důvod,“ myslí si Radoslav Klausa. „Třeba změnu času na letní... Ta hodina chybí. To se nedalo stihnout. Navíc úředníkům to narušilo biorytmus, takže jsou schopni něco začít dělat až kolem třetí odpoledne. A v pět zamyká ministerstvo vrátnej,“ napsal.

Přispěvatel do diskuse Jindřich Havíř pak Kalouskovi napsal, že takovou reakci by čekal od jiné partaje. „Chápu že jako opoziční strana musíte něco napadnout, ale tohle se spíše hodí na TOP a Vás,“ podotkl.

„Tato situace ‚přikreje‘ daleko větší svinstva ... Se budeme divit ...“ vyjádřil svůj názor uživatel Mrázek Miroslav.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…