Drábkova demise? To je málo. Ať odstoupí vláda, vyzývá ČSSD

15.02.2012 22:37

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek čelí problémům s vydáváním sociálních dávek a už se proti němu obracejí i koaliční partneři. Poslanec za ČSSD Roman Sklenák v Událostech, komentářích prohlásil, že by měla odejít celá vláda.

Drábkova demise? To je málo. Ať odstoupí vláda, vyzývá ČSSD
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek v pořadu Hydepark

Drábek možnost rezignace připustil, odmítá však, že by situace byla tak špatná. Odešel by, pokud by problémy byly ještě větší. “To znamená, že by se situace oproti lednu musela výrazně zhoršit,” uvedla místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. “Rozhodující kritérium je, že dávky byly i přes problémy vyplaceny,” dodala.

Mělo by se přejít zpět na starý systém?

“Největším problémem je, že některé ty aplikace se stale vyprogramovávají a nefungují spolu,” kritizovala členka sněmovního výboru pro sociální politiku Lenka Kohoutová (ODS). “Věřím, že se v průběhu nejbližších týdnů podaří systém zcela doladit,” zastala se ministra Langšádlová.

Podle Drábkova náměstka Vladimíra Šišky systém plně funkční je, pouze chybí některá uživatelsky příjemná doladění. “To není situace na to, aby pak ministr drábek zvažoval svoji rezignaci. To je situace, kdy by měl dát pan premiér Nečas demise celé vlády” prohlásil poslanec Sklenák. “Je potřeba, aby pan ministr přiznal, jaká situace je,” řekl. Podle Sklenáka by se mělo přejít zpět na starý systém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…