Drsná jízda komiksové Tankerky je zpět

05.11.2020 8:55

Nakladatelství Dokořán a Argo necelé dva měsíce po vydání Tankerky Jedna vypouští do světa knihu s názvem Tankerka. Dvě holky, jeden tank. Autorem je tvůrce seriálu Alan Martin a mimořádný umělec Brett Parson.

Drsná jízda komiksové Tankerky je zpět
Foto: nakladatelství Dokořán
Popisek: Tankerka Dvě holky, jeden tank

Tankerka, v originále Tank Girl, je jedním z nejslavnějších komiksů historie, stala se symbolem, ale také módou. Tankerku začali psát dva kamarádi z vysoké umělecké školy Alan Martin a Jamie Hewlett. A právě Alan Martin je jedním z autorů zmíněné trilogie. Za zmínku také stojí, že podle britského komiksu byl také v roce 1995 natočen film Pancéřová holka.

První vydání této undergroundové komiksové série vyšlo již v roce 1988. Pokud čtenáři nevědí, kdo je Tank Girl, tak jde o dívku, která má svůj tank, ve kterém bydlí, užívá návykové látky a jejím přítelem je klokan, se kterým často prožívá leckteré nehody. 

„Tankerka se šťastně, i když dost složitě a divoce, po letech shledává s Ponorkou, svojí NKN – „nejlepší kámoškou nafurt“. Ta před lety padla při jisté zběsilé akci, nicméně svoji smrt přežila a je opět zde. Ale… je… nějaká… divná. Přežila svoji smrt – a poznamenalo ji to. V sérii vysokooktanových epizod se Tankerka, Pilotka a Ponorka nalézají, rozcházejí a opět scházejí, aby jedna z nich došla ke konci své cesty. Která z nich to bude tentokrát? I po třiceti letech jsou naše děvčata (a Booga také!) stále stejně šťavnatá, sexy a stejně šílená… Možná pijí méně piva, ale o to více střílejí. Policii mají rády asi stejně jako vy, o armádě nemluvě – a oběma pořádně zatopí,“ stojí v anotaci knihy.

Tankerka. Dvě holky, jeden tank je na rozdíl od prvního dílu kreslena barevně. A co od ní lze očekávat? Zdravou dálku deliria, sprosté výlevy, spoustu akcí, punkrockové dovádění Austrálií, kde hlavní postava střílí a zabíjí. Někdo může říkat, že komiks je chaotický, ale ti, kteří hledají kapku nostalgie, se mohou těšit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…