Drsného muže ČSSD napadli hackeři. Na síti mu nabíhají rasistická hesla

15.10.2013 17:09

Neznámý hacker v noci ovládl e-mail a facebookový účet lídra ČSSD v Ústeckém kraji Jaroslava Foldyny. Na jeho profil psal urážlivá a rasistická hesla. Foldyna kvůli tomu podal trestní oznámení na neznámého pachatele.

Drsného muže ČSSD napadli hackeři. Na síti mu nabíhají rasistická hesla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jaroslav Foldyna

Bývalý poslanec se stal v krátké době druhým známým členem sociální demokracie, kterému hacker ukradl účet na sociální síti. V pondělí podobný problém ohlásil někdejší premiér a stínový ministr životního prostředí Vladimír Špidla.

"Chtěl bych všem vzkázat, že tento způsob politického boje si nechci osvojovat a nikdy nebudu. Jsem přesvědčen, že nenávist do politiky nepatří," reagoval Jaroslav Foldyna na svém facebookovém profilu poté, co k němu opět získal přístup. "Nenávist ani politická, ani náboženská, ani rasová nikdy nebude mít místo na mých stránkách, ani v mém myšlení," dodal.

Špidla v pondělí oznámil, že kdosi ovládl jeho e-mail a účet na sociální síti Twitter. I na něm se objevily rasistické vzkazy. Jeden z nich v souvislosti s bývalým koncentračním táborem v Letech u Písku útočil na Romy, dalších šest obsahovalo odkazy s videi nebo texty proti etnickým a sexuálním menšinám. Špidla z útoku obvinil pravicové extremisty. Uvedl také, že zvažuje právní kroky.

"ČSSD je na sociálních sítích mnohem aktivnější než v minulosti, možná jsme tím vyprovokovali reakci," vysvětluje si útoky šéf sociálních demokratů Bohuslav Sobotka. "Ale nikoho konkrétního nepodezíráme a doporučili jsme našim členům zvýšit zabezpečení," dodal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…