Družba v Plzni: ODS a TOP 09 jdou společně do krajských voleb

17.02.2020 23:15

ODS půjde do podzimních krajských voleb v nové koalici s TOP 09. Vytvoření koaliční kandidátky v pondělí večer odsouhlasila Regionální rada ODS Plzeňský kraj, informuje na svém webu Plzeň.cz.

Družba v Plzni: ODS a TOP 09 jdou společně do krajských voleb
Foto: Redakce
Popisek: Martin Baxa (ODS)

Krajský předseda ODS, primátor Martin Baxa, přiblížil, že půjde o kandidátní listinu koalice ODS – TOP 09 pod názvem „ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů“. „Lídrem koaliční kandidátky bude již zvolená lídryně kandidátky ODS pro krajské volby 2020 Ilona Mauritzová,“ dodal.

Mauritzová i Baxa vyjádřili spokojenost nad tím, že ODS a TOP 09 k sobě našly cestu pro krajské volby v Plzeňském kraji. Tuto koaliční kandidátku čeká ještě schvalování na regionálním sněmu ODS dne 31. března 2020.

„Domluvili jsme se s ODS na vytvoření společné kandidátky a koalice. Původně jsme jednali i se STAN,“ potvrdil vznik koalice i krajský šéf TOP 09 Petr Suchý. Lídrem TOP 09 pro krajské volby je současný krajský zastupitel, lékař Richard Pikner. Není ještě jisté, jestli bude kandidovat jako číslo 2 na společné kandidátce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…