Dryml: Zacházení s Rathem se dá přirovnat k procesům z 50. let

15.03.2013 15:30

K dnešnímu ránu došlo k propuštění Davida Ratha na svobodu, a to pod zárukou dvoumilionové kauce. Přestože soud žádosti o propuštění z vazby vyhověl, David Rath ve vězení zůstane i nadále, jelikož státní zástupce podal proti rozhodnutí soudu stížnost. Právě této kauze věnuje pozornost senátor Vladimír Dryml (SPOZ) ve svém vyjádření.

Dryml: Zacházení s Rathem se dá přirovnat k procesům z 50. let
Foto: Hans Štembera
Popisek: V Senátu se projednávalo schválení zákona o církevních restitucích

"Tento proces se dá bohužel ve všech bodech přirovnat k procesům z 50. let. Dnešní propuštění-nepropuštění Davida Ratha z vazby je toho jasným důkazem, protože i když byly všechny zákonem předepsané podmínky splněny, a odchodu Davida Ratha z vězení nic nebrání, stejně si státní zástupci našli naprosto nevěrohodný důvod, jak zabránit propuštění na svobodu," nevěří státním orgánům senátor.

Davida Ratha se bojí polovina sněmovny

Podle Vladimíra Drymla je za vším strach z nevyzpytatelného chování Davida Ratha. "Vsadil bych se, že momentálně je v plánu strašit a vyhrožovat Davidu Rathovi tak dlouho, dokud v něm nevybuduje státní zástupce 100% mlčenlivost a loajalitu vůči představitelům vlády.“ Podle senátora se David Rath pohybuje v politice tak dlouho, že o problémech spojených s problematikou korupce by mohl vykládat celé hodiny. „Dokud nepustí Ratha z vězení, mají dozorci vše pod kontrolou, můžou kontrolovat telefony i poštu, ale dovedete si představit, že by David Rath vystoupil ve Sněmovně, a po 10 měsících ve vazbě by se chtěl této vládě pomstít? Za přítomnosti médií, a navíc v přímém přenosu by ho nemohl nikdo zastavit, a to je také pravý důvod, proč ho drží ve skutečnosti pod zámkem," vyjadřuje se k celému procesu Vladimír Dryml.

MUDr. Vladimír Dryml

  • BPP
  • Prezident svazu Senioři České republiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…