Drzost, Česká pošto. Oškubej Čecha! Soukup přizval Okamuru a společně roztrhali státní moloch

21.03.2019 17:57

Generální ředitel televize Barrandov Jaromír Soukup se zase rozvášnil v jednom ze svých pořadů Moje zprávy, v nichž s velkou dávkou ironie komentuje aktuální dění. Tentokrát se vysílání zúčastnil jako spolukomentátor místopředseda Sněmovny a šéf hnutí SPD Tomio Okamura. Kromě tradiční kritiky Jana Hamáčka se tentokrát na ráně ocitla Česká pošta za novou cenovou politiku, kterou pořádně pocítíte i vy.

Drzost, Česká pošto. Oškubej Čecha! Soukup přizval Okamuru a společně roztrhali státní moloch
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v pořadu Moje Zprávy

Jako první téma zazněla zpráva o založení politického hnutí LIST Jaromíra Soukupa. Zopakoval, že neaspiruje na to být předsedou tohoto hnutí, a zdůvodnil to tím, že si váží každého rozdílného názoru. Prostor podle něho dostanou všichni lidé, kteří mají „srozumitelné a jasné názory“. „Podle mě je správné, že všichni členové mají své názory a prezentují je na veřejnosti,“ uvedl v kontrastu k tomu, že ne vždy každý musí bezmezně a se vším souhlasit se svým předsedou. Přirovnal to například k partnerství, kde také často partner nesouhlasí se vším, co jeho partner říká, a přesto se nerozejdou. Důležité jsou podle něho sdílené hodnoty. Stejně tak i hnutí má své sdílené priority, které členové mají společné. Zásadní hodnotou hnutí je snaha o navrácení Česku hrdosti. „To, co já vám slíbit mohu, je, abyste byli bohatší,“ mluvil k národu s tím, že označil sliby o větší spokojenosti občanů jen za prázdné fráze.

Anketa

Dostane se TOP 09 do příští Poslanecké sněmovny? Ať už sama, či v rámci předvolebního spojenectví?

5%
95%
hlasovalo: 11338 lidí

A co si o tom myslí Tomio Okamura, host a spolukomentátor Jaromíra Soukupa v jednom z jeho pořadů na TV Barrandov? „Politika by měla zajímat nás všechny, protože jinak nemáme šanci cokoliv změnit,“ okomentoval první zprávu Okamura a dodal, že u nich v hnutí je názorová různorodost běžná.

„Hamáčkova policie“, tak zněl titulek další zprávy. Ministerstvo spravedlnosti navrhuje, aby policie mohla odposlouchávat, sledovat nebo provést domovní prohlídky i bez souhlasu soudu. „Takovou oprsklost jsem fakt nečekal,“ okomentoval zprávu Soukup a dodal, že si není jistý, zda by policie spíše neměla dělat něco jiného než poslouchat hovory a vyhodnocovat závěry z nich. „Já myslím, že to je úplně skandální návrh,“ okomentoval návrh Okamura a dodal, že takové podmínky tady nebyly ani snad v minulém režimu. „Je to absolutně nepřijatelná věc,“ uvedl Okamura.

V krátkých zprávách si Jaromír Soukup nezapomněl s jistou dávkou ironie „rýpnout“ do ministra Tomáše Petříčka, který je na dvoudenní návštěvě Velké Británie. „Kromě všech povinností, které tam má, si stihl odskočit na jednu ‚plzničku‘, okomentoval zveřejněnou fotku ministra na Twitteru Soukup s tím, že jistě při přesunu do Londýna ochutná i lokální pivo. „Jsem tak rád, že má pan ministr Petříček tak nabitý program,“ řekl a přešel k další zprávě.

Anketa

Pomůže ODS vyloučení Václava Klause ml.?

6%
94%
hlasovalo: 10512 lidí

U sociální demokracie se ještě na chvíli zůstalo. Tentokrát u Petra Dolínka, který se včera podivoval nad tím, že děti mají sedět ve škole a učit se, a ne chodit za školu a demonstrovat. Narážel tak na šestnáctiletou švédskou ekologickou aktivistku Gretu Thunbergovou, která inspirovala celosvětovou studentskou kampaň, jež má přimět politiky k důslednější ochraně klimatu. Soukup nezapomněl okomentovat zveřejněnou fotku školačky na sociální síti. „Na slečnu, která celosvětově bojuje proti plastům, docela slušný výkon, ta svačina v tom vlaku, plastu je tam docela dost,“ pronesl a kontinuálně přešel k dalšímu dílu seriálu „Oškubej českého občana, dokud to jde“. Tentokrát si posvítil na Českou poštu a další poplatky. „Tento podnik se rozhodl, že bude u balíků nově účtovat poplatky za barvu balíků,“ podivuje se nevěřícně Soukup. Pokud bude balík v barvě černé, bude příplatek 19 Kč. „Tak já nevím, nezavání to tu trochu rasismem?“ podivuje se Soukup. „Podle České pošty prý ne,“ sám si odpovídá. „To je ale drzost, co?“ pokládá otázku divákům.

A je tu další zpráva. Předseda pražské muslimské obce Leonid Kushnarenko zveřejnil na svém facebookovém profilu video, ve kterém nabádá muslimské bratry a sestry ke zbrojení s tím, že se zařízením zbrojního průkazu jim prý Kushnarenko pomůže. „Já myslím, že to je zcela skandální,“ uvedl Okamura s tím, že podle něho se znovu a znovu potvrzuje, že čeští muslimové jsou radikální. Za skandální to považuje i generální ředitel TV Barrandov.

Anketa

Kdo v posledních letech nejvíc uškodil ODS?

23%
71%
2%
hlasovalo: 14240 lidí

Boj za rodičovský příspěvek nekončí. Jana Maláčová již dva měsíce avizuje, že zařídila navýšení pro všechny rodiny, tedy i zpětně, a to pro rodiče na rodičovské dovolené, kteří mají děti do čtyř let a kteří stále příspěvek čerpají. Zástupci koalice ANO a ČSSD se ale nakonec shodli na navýšení rodičovského příspěvku ze současných 220 tisíc na 300 tisíc korun jen pro rodiče s dětmi, které se narodí až po 1. lednu 2020. „Tento týden se ukázala pravdivost onoho oblíbeného socanského rčení, sliby, chyby,“ okomentoval kauzu Soukup a dodal, že ministryně zapomněla tento návrh projednat se šéfkou české kasy, tedy ministryní financí. „Prostě si holky zapomněly někde u kafe pokecat,“ okomentoval Soukup. Podle Okamury podpora rodin na správném místě, ale podle něho by se měly podporovat slušné pracující rodiny. Kratší pracovní doba podléhá také široké diskusi. Návrh podle Okamury není přijatelný, pro SP je zásadní především zvyšování mezd než kratší pracovní doba. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…