Důkaz o Fialovi z minulosti. Pravda kolem Pavla. Petr Holec vypátral

26.07.2022 4:45 | Rozhovor

KONTEXT PETRA HOLCE Za covidu Fiala nabádal ke štědré a plošné pomoci, dnes se k ní nemá, uvedl komentátor Petr Holec a dodal obrazový důkaz. Čtenářům ParlamentníchListů.cz též tlumočil své zneklidnění z toho, jak příznivci generála Pavla přistupují k minulosti svého kandidáta.

Důkaz o Fialovi z minulosti. Pravda kolem Pavla. Petr Holec vypátral
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Petr Holec

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39129 lidí

Vláda pořád radí lidem i firmám, ať šetří plynem a elektřinou nebo ať se méně sprchují a doma topí jen na osmnáct stupňů. Naposledy to minulý týden po jednání vlády udělal premiér Petr Fiala. Nemají lidé těchto knížecích rad už dost?

Nejen dost, ale už to samozřejmě vesele parodují. Nakonec co nám taky zbývá, ne? Navíc lidé fakt nepotřebují vládu, aby jim radila, jak šetřit s plynem nebo elektřinou, když už si někteří berou lichvářské půjčky na zálohy na energie, které drakonicky zdražily. A firmy? I ty už mají Fialovy vlády dost a energiemi dávno šetří samy kvůli holému přežití. Tím, že jim naše vláda pořád na rozdíl od drtivé většiny vlády zemí EU zatvrzele odmítá se stále dražšími energiemi jakkoli pomoci, tak logicky ztrácejí konkurenceschopnost. Vládě to ale zřejmě vůbec nevadí, protože i její ekonomičtí poradci v médiích říkají, že některé firmy prostě zkrachují. Mám obavy, že se ve vládě rozmáhá sociální autismus.

Přitom nejen na sociálních sítích je teď hodně populární tweet premiéra Petra Fialy, který ukazuje příšerné vládní pokrytectví. Fiala ho vypustil během první vlny covidu a píše v něm následující: „V zahraničí spouštějí vlády plošná opatření na záchranu živnostníků a podnikatelů, jenom u nás si Babišova vláda klade mnoho komplikovaných podmínek.“

To je ironie, co? Dosaďte si za covid současnost a za Babišovu vládu tu Fialovu a máte dokonale přesný popis její nečinnosti. Fialova vláda teď najednou dokola opakuje, že plošná pomoc je nesmysl, když ji předtím žádala po Babišovi. A když už se pokusí o tu adresnou jako například s příspěvkem na bydlení, je z toho slavné Jurečkovo byrokratické peklo, mimochodem další hit sociálních sítí. Asi nejlíp shrnula za všechny nečinnost Fialovy vlády v televizi CNN Prima NEWS prezidentka Potravinářské komory Dana Večeřová. Ta řekla, že naše vláda nezaspala, ale že spí pořád.

Bývalý šéf TOP 09 Miroslav Kalousek se na sociálních sítích pustil do šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a bývalého armádního generála Petra Pavla. S odkazem na jejich členství v KSČ a komunistickou minulost jejich otců je označil za „prominentní spratky“, které nechce za prezidenta. Minulost Pavla ale dokonce označil za horší, než má Babiš. Přitom Pavel pořád touží po prezidentské podpoře vládní koalice SPOLU, v níž sedí i TOP 09.

Kalousek se poslední dobou fakt slušně rozjel a školí kdekoho včetně šéfky TOP 09 Markéty Pekarové Adamové. S generálem Pavlem má ale naprostou pravdu. On je na rozdíl od Babiše bývalý velmi uvědomělý člen KSČ, jak potvrzují i dobová partajní hodnocení. A taky elitní lampasák. Řekněme, že za totality byl předním kádrem bránícím ze všeho nejvíc průniku demokracie a svobody do někdejšího komunistického Československa. A na rozdíl od pragmatika Babiše má generál ještě tu drzost, že se prezidentsky stylizuje do role nějaké vyšší morální autority. To je skutečně profesionální marketingové maskování hodné někdejšího rozvědčíka připravovaného totalitním režimem na tajný výsadek do týla demokratického nepřítele. Někdo by mohl říct, že generál má fakt koule!

Stejné pokrytectví ale předvádějí i mnozí voliči pětikoalice, kteří tak rádi mlátí Babišovi o hlavu jeho předlistopadovou minulost. Ta zatím není schopná najít vlastního prezidentského kandidáta, a na její voliče proto může ve volbě klidně zbýt právě morálně toxický Pavel. Proto se už na sociálních sítích vzájemně utvrzují, že byl generál členem nějaké lepší KSČ než Babiš a že Varšavská smlouva vlastně chránila naši vlast. A taky že si Pavel své totalitní hříchy odmakal, když se nakonec po pádu komunismu sám kariéristicky vysadil do vedení NATO, kde jako zkušený převlékač uniforem udělal úspěšnou kariéru. Tady nejlíp vidíte, jací jsou mnozí antibabišovci pokrytci. Voličům ANO nadávají do nemorálních „koblih“ a „senilů“, kterým je potřeba sebrat volební právo, a sami si klidně udělají hrdinu z bývalého komunisty a lampasáka, když potřebují.

Miroslav Kalousek vůbec nelení. Spolu s někdejším premiérem za ODS Mirkem Topolánkem napsali komentář pro Hospodářské noviny, v němž pro změnu radí vládě Petra Fialy. Kromě jiného by podle nich měla snížit valorizaci důchodů, reformovat penze, znovu zavést některé zdravotnické poplatky a firmám sebrat státní dotace.

Já to beru tak, že oba společně Fialovi radí, jak ve vládě skončit předčasně stejně jako oni. Možná na něj trochu žárlí. Topolánkova vláda, v níž byl Kalousek ministrem financí, totiž předčasně padla. A stejně tak i následující vláda premiéra ODS Petra Nečase, v níž byl Kalousek taky ministrem financí, jen za jinou stranu, aby nebyla nuda. Ne že například nějakou penzijní reformu nepotřebujeme. Jen bych si radši nenechal radit Kalouskem, jehož pokus o penzijní reformu nakonec zrušili sami lidé, když do nového důchodového systému kvůli strachu o jeho budoucnost radši nevstoupili. A stejně tak bych byl opatrný na Topolánkovy rady se znovu zaváděním různých zdravotnických poplatků.

A zvlášť když Fialova vláda zrovna z veřejného zdravotnictví odklonila čtrnáct miliard korun. Byly to totiž právě nesmyslně plošné zdravotnické poplatky Topolánkovy vlády, co začalo její konec. A snížit teď seniorům valorizaci penzí, když jsou u nás pořád nízké? To jen ukazuje, že se ani jeden z nich politicky nepoučil. A taky že na seniory možná stále nahlížejí stejně jako zmínění voliči pětikoalice. Jsou to prostě „koblihy“ a „senilové“.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…