Dusno u konvičkovců. Noviny zjistily více, proč odstoupil Petr Hampl

23.04.2016 8:12

Když hlavní ideolog Bloku proti islámu Petr Hampl včera oznámil, že se rozhodl složit místopředsednickou funkci, zdůvodnil to tím, že věnovat se republikové kampani je nad jeho finanční a časové možnosti. V pozadí všeho se však začíná vyhrocovat boj o vliv, moc a peníze. Píše o tom dnešní Mladá fronta Dnes.

Dusno u konvičkovců. Noviny zjistily více, proč odstoupil Petr Hampl
Foto: Debatní klub
Popisek: Sociolog Petr Hampl v Debatním klubu

Vše prý začalo celkem nevinně. Na sociálních sítích začali členové debatovat o poměrech uvnitř hnutí a řeč se stočila na „služební“ e-maily. Někteří začali tvrdit, že jejich korespondenci někdo sledoval. „Dostal jsem adresu a přístupové heslo bez možnosti je změnit. Už tehdy jsem si říkal, že kdokoliv se může do e-mailu průběžně dívat, a nepsal jsem přes něj nic zásadního,“ cituje Mladá fronta Dnes jednoho z bývalých členů hnutí z Kroměřížska.

Podezření ze šmírování e-mailových schránek prý zřejmě hrálo roli i při odchodu Petra Hampla. „Podle informací, které MF Dnes pod podmínkou anonymity poskytlo několik zasvěcenějších členů hnutí, se Hampl na jedné z posledních schůzí nejužšího vedení ostře obul do místopředsedkyně Jany Volfové. Prohlásil přitom, že je pokladna hnutí vytunelovaná. Volfová mu na to údajně odpověděla, ať si rozmyslí, co říká, protože ona má jeho e-mailovou korespondenci,“ uvedl list.

Tyto informace nechtěl Hampl komentovat.

Volfová podala trestní oznámení

Místopředsedkyně bloku Jana Volfová kvůli údajným pomluvám podala na policii trestní oznámení.

„Různé věci se objevují a říkají. Podala jsem trestní oznámení na neznámého pachatele na poměrně velkou škálu věcí. Jsem ráda, že policie bude vyšetřovat, protože kolem bloku se rojí různí lobbisté a našeptávači z rozličných politických stran, ať už parlamentních, či neparlamentních, a snaží se rozbít úspěšnou cestu,“ uvedla Volfová.

Podle MF Dnes ale i kvůli sporům, které se točí kolem místopředsedkyně bloku, ztrácí hnutí své členy a podporovatele. Už na konci roku například odešel Dušan Rudecký z Otrokovic. „Bylo to kvůli Janě Volfové a klice, kterou si kolem sebe postavila,“ říká.

 


 

reklama

autor: vam

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …