Dva Afghánci si „hráli“ na vídeňském hřišti. Jeden z nich zemřel

26.09.2018 8:42

Rakouský deník Kronen Zeitung přináší podrobnosti ke včerejší rozmíšce mezi dvěma mladými afghánskými migranty, která skončila vraždou.

Dva Afghánci si „hráli“ na vídeňském hřišti. Jeden z nich zemřel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Liduprázdná ulice o volební neděli ve Vídni

Případ ze včerejšího rána opět dokazuje, že právě afghánští migranti se podílejí ze všech dalších národnostních a etnických skupin nejvíce na páchání kriminality. Jak informovala například v loňském roce rakouská i zahraniční média, příslušníci afghánské migrantské komunity se podíleli přibližně z poloviny na sexuálně motivovaných trestných činech. Na rozdíl od Německa se však zatím nepodíleli na vraždách. To se včera změnilo.

Anketa

Myslíte, že současné vedení vašeho města, vaší obce či vaší městské části krade?

86%
14%
hlasovalo: 4574 lidí

K vraždě došlo včera kolem šesté hodiny ranní ve čtvrti Linz-Urfahr. Jak vypověděli svědci, z oken svých bytů pozorovali hádku na dětském hřišti mezi dvěma mladými muži. Slovní přestřelka brzy vygradovala do otevřeného souboje. Po kopancích a pěstech došlo i na použití nože, které se jednomu z mladíků stalo osudným. Vrah ho několikrát bodl do krku a dalších části těla a poté ujel pryč z místa činu na svém kole.

Celý text v němčině je ZDE.

Díky podrobnému popisů svědka se ho podařilo policistům chytit jen o několik málo minut později. Po identifikaci hlavního podezřelého a jeho oběti zjistili policisté, že jsou oba afghánskými migranty. Zavražděný muž se jmenuje Mahmout H. a za měsíc by oslavil své dvacáté narozeniny. K smrti ho ubodal o tři roky mladší Afghánec Niazwali M. , který nebyl vzhledem ke své minulosti policistům úplně neznámý.

Policisté prozatím sbírají potřebné indície, ale už nyní je zřejmé, že se oba afghánští mladíci hádali kvůli drogám, do jejichž prodeje byli oba zapleteni. Jejich sousedi v médiích uvedli, že v bytě, kde bydlel šestnáctiletý Afghánec se svým kamarádem, si policisté doslova podávali dveře a bylo podle jejich názoru jen otázkou času, kdy dojde k něčemu podobnému. Vyšetřovatelům se již také podařilo najít vražednou zbraň, kterou je keramický kuchyňský nůž.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…