Dva mrtví po střelbě v Paříži. Motiv zatím nejasný

23.12.2022 15:29 | Ze sítí

Nejméně dva lidi zahynuli při dnešní střelbě v centru Paříže, čtyři další jsou zranění, z toho dva v ohrožení života. Policie podezřelého muže ve věku 69 let zadržela, uvádí BBC. Motiv útočníka zatím není jasný.

Dva mrtví po střelbě v Paříži. Motiv zatím nejasný
Foto: Twitter
Popisek: Při střelbě v desátém pařížském obvodu, které leží v centru francouzské metropole, zemřeli dva lidé

V ulici Rue d'Enghien v desátém obvodu hlavního města, se v pátek ozvalo několik výstřelů, které vyvolaly paniku. Podezřelého ve věku 69 let policie v souvislosti s útokem rychle zadržela údajně zajistila zbraň použitou při útoku. Na místě zasahovalo několik sanitek. Úřady vyzvaly lidi, aby se vyhýbali oblasti.

„Došlo k útoku střelnou zbraní. Děkujeme bezpečnostním složkám za jejich rychlou akci,“ napsal na twitteru zástupce starosty Emmanuel Gregoire. „Myslíme na oběti a na ty, kteří byli svědky tohoto dramatu,“ dodal.

 

 

Dva ze zraněných při střelbě jsou prý v kritickém stavu a další dva byli zraněni vážně. „Je to naprostá panika, zamkli jsme se,“ řekl agentuře AFP jeden z majitelů tamního obchodu.

Zatím není znám motiv ani cíl střelby, ačkoli zprávy naznačují, že podezřelým je francouzský státní příslušník, který je policii známý ze dvou pokusů o vraždu, píše BBC.

Podle pařížské prokuratury bylo zahájeno vyšetřování vraždy, zabití a násilí s přitěžujícími okolnostmi, uvádí web france24.com. Státní zastupitelství dodalo, že 69letý muž byl zatčen a je ve vazbě. Incident byl ukončen, uvedla prokuratura.

Jeden ze svědků řekl francouzské tiskové agentuře AFP, že při útoku padlo sedm nebo osm výstřelů. Druhý svědek v rozhovoru pro televizi BFM TV uvedl, že podezřelým střelcem byl běloch. Další svědek uvedl, že ulice je nyní plná záchranných složek a čekají, až budou moci odjet.

V ulici poblíž stanice metra Château d'Eau se nachází několik restaurací a obchodů a také kulturní centrum. Místní starostka Alexandra Cordebardová uvedla, že jde o velmi živou oblast.

Ministr vnitra Gérald Darmanin uvedl, že míří do Paříže, aby navštívil místo „dramatické střelby“, a dodal, že v myšlenkách je s rodinou a přáteli obětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

20:15 Proč jste to dovolili? Kdo pro to hlasoval? Wilders burcoval v Budapešti

„Dnes čelíme dvěma velkým existenčním hrozbám; woke kultuře a imigraci,“ řekl na konzervativní konfe…