Dvořák představil volební vysílání ČT. Do krajů prý opět vyrazí Moravec

05.09.2013 9:55

Veřejnoprávní televize připravuje předvolební vysílání. Její generální ředitel Petr Dvořák v rozhovoru pro Hospodářské noviny upřesnil, jak bude vypadat. Páteří budou opět debaty regionálních lídrů politických stran.

Dvořák představil volební vysílání ČT. Do krajů prý opět vyrazí  Moravec
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

„Počítáme s tím, že hlavní páteří předvolebního vysílání budou debaty regionálních lídrů politických stran,“ uvedl Dvořák s tím, že jich bude celkem čtrnáct, jako je krajů republiky, a to včetně Prahy.

Série debat se bude vysílat od druhé poloviny září a poběží prý čtyři dny v týdnu. Debaty jsou zařazeny do programu ČT24 od dvaceti hodin místo pořadu Hyde park. Hospodářským novinám generální ředitel sdělil, že hlavním moderátorem bude Václav Moravec a pomáhat mu bude Marcela Augustová. „Volbám se ale bude věnovat i Interview Daniely Drtinové. V něm by se měli představit jednotliví lídři," sdělil Dvořák Hospodářským novinám.

Do debatních pořadů s Václavem Moravcem prý budou zvát po šesti představitelích politických stran a hnutí. „Jak to celé bude vypadat, odprezentujeme po 17. září, což je termín, kdy se uzavírají kandidátky,“ uvedl Dvořák.

Průzkumy a obsazování debat

„Stejně jako loni budeme mít dvě nebo tři externí výzkumné agentury, které pro nás budou průzkumy dělat,“ říká Dvořák. Pravidla prý vydají také po 17. září. „Bude v nich přesně definováno, jakým způsobem vybíráme respondenty, na základě jakých čísel a jestli se víc díváme na celostátní kontext nebo regionální kontext,“ upřesňuje Dvořák pro HN.

Podle generálního ředitele se v krajských volbách jednalo o politické nálady v rámci jednoho kraje, ale nyní jde o celostátní volby do Parlamentu. „To znamená, že v momentě, kdy jedna strana bude sice velice silná v jednom kraji, ale nebude mít žádné kandidáty v dalších krajích, tak se stejně do sněmovny nedostane. My bychom tuto skutečnost chtěli umět postihnout při výběru respondentů,“ říká ke sledovanému výběru hostů diskusních předvolebních pořadů ředitel ČT Petr Dvořák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

13:30 „Ta hanebná kampaň je trefná? Můžeme si za to sami? Jako Fico?“ Lipavský rozzuřil Bžocha

Hosty pořad první části Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli ministr zahraničí Jan Lipavs…